Hafta sonu alacağım Core i5 4670K sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korktum şu an Zotac'dan :D İnternet araştırmalarımda yük altında en fazla 75 dereceyi görüyormuş.

Yanlış? Yanlış olan nedir?

Merak ettiğim aradaki 15$ fark ile (4770k) hangi marka/model sıvı soğutma alıyorsunuz? Lütfen bize de söyleyin de biz de alalım!

Gel gelelim tamamen gereksiz iken niye arkadaşı ısrarla FX-9590 alması için zorluyorsun anlayamadım, elektrik faturasında ki farkı ve kasanın içinde gerekecek fazladan fanlar'ın ücretini karşılayacak mısın? Biraz çevreye duyarlı olalım, ekran kartı 200 Watt üzeri tüketebilir ama İşlemcide 220 Watt nedir Allah aşkına? GTX 770'in özel tasarımlı modeli 197 Watt güç tüketiyor! (Kaynak)

Arkadaşın yapacağı en mantıklı şey i5-4670k almak olacaktır, dilerse daha ucuza FX-8320 alabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle amd işlemci almayacağım. Isınma sorunu çeken çok arkadaşım var. Burada Asus olsa zaten Zotac almayacağım bende.:(

9590 - TeknoFiyat
Nerede 620 lira, yol gösterirsen bizde oradan alırız.

Güç tüketimini bir kenara bırakırsak FX-9590 zaten tüm hız aşırtma potansiyelini tükettiği için (tüketmemiş olsa bile) i7-4770k olacaktır tabiki de, siz FX-9590 ile toplanmış bir Render sistemi gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü Intel bu konudaki üstünlüğünü korumaktadır ve AMD'de bunu bildiği için APU gibi yeni alanlara yönelmektedir, hatta mevcut söylentilere göre 2014'ün sonunda FX serisinde de entegre grafik birimi göreceğiz.

Aah, çok afedersiniz. Dalga geçtiğinizin farkına varmadığım ve sizinle ciddi bir şekilde tartıştığım için beni affedin.

Forumda bir tane ağabeyimiz var geçen yazısını okudum. İşlemci oyun hiç önemli değil demiş ve test yapmış. İ7-4960X ile i5-4670K arasında değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Ekran kartı konusunda gidip Zotac alacağım yapacağım bir şey yok.Başım ısıdan ağrırsa gelip buraya dert yanarım artık. :p

Ben zaten işlemci alırken üst seviye bilişim uzmanı gibi işlemciyi yeniden icat edercesine araştırma yapmaktan haz etmiyorum. Animasyon film yapmayacaksınız sonuçta bu bilgisayarla. Test değerleri yüksek fiyat-performans oranı makul bir işlemci alırsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum kısa ve uzun vade de. Ben sadece kendim sistem toplayacak olursam FX-9590 la toplayacağımı belirtmek istedim. Bununda sebebi sıvı soğutması ile birlikte FX-9590'ı 399 dolara alabiliyor olmam. Hesaplı ve sıvı soğutmalı olduğu için yani. Ama ekran kartları hakkında çok fikir sahibi değilim. Test sonuçlarına bakıp fiyatı makul geleni alıyorum. Üreticisine dikkat ediyorum işlemci ile uyumlu olması için o kadar.
Çok sevdiğiniz ve gümrükte sizi ağlatacak olan yurtdışı fiyatlarına bende baktım ve sizinle aynı ve hatta biraz zorlarsam daha iyi bir performansı alıyorum 250$'a.
Yardımı olması dileğiyle; FX-8320 + Corsair H110. Amazon'da 110$'a kadar düşüyor H110, H100i ise 100$ oluyor indirimlerde.

Bir bilgiç olarak 850-900 ₺ olan FX-9590'ın fiyat/performans oranının düşüklüğünü ifade etmem için kelimeler yetmiyor. 1.2 GHz daha yüksek saat hızı için fazladan 150$'ı vererek Fiyat/Performans kullanıcısı olduğunuzu kanıtladınız, teşekkür ederim.

İlk cümlenize dönecek olursak arkadaşın FX-6300 alması bile yeterli olacaktır oyun için ki sizin önerdiğiniz FX-9590 ile arasında 190$ fark var, tabi bu Türkiye fiyatlarına yansıdığında (hani sizin umursamadığınız fiyatlar) tam 600 ₺ oluyor bu fiyat farkı. Harika bir şekilde kanıtlamış oldunuz tam bir Fiyat/Performans oyuncusu olduğunuzu.

"Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur" demiş atalarımız.

Cidden neden bahsettiğiniz hakkında en ufak bir fikriniz yok değil mi? i7-4770k ile FX-9590'ı karşılaştırmanız yetmedi şimdi FX-9590'ın i7-4960X'den daha iyi olduğunu iddaa ediyorsunuz! Ama ne komiktir ki FX-8350 olan sisteminizi satmaya çalıştığınızı ve FX-9590 alacağınızı belirtmişsiniz, sanırım kendiniz hız aşırtmaktan fazla korkuyorsunuz ki sizin için hız aşırtılması için 300$ vereceksiniz. Merak ediyorum işlemciye bu kadar önem veren biri olarak kullandığınız ekran kartı nedir acaba.

Belirttiğinize göre de hiçbir işlemci için gümrük ücreti ödememişsiniz, doğrudur. Ülkemizde bu gibi işlerde denetim az, amcalar, abiler, babalar, akrabalar el altından saman yürütüyorlar. 75 euro'nun alt limit olarak az olduğunu düşündüğüm için devleti dolandırmanız ile ilgili bir yorum yapmayacağım.

Neyse bildiğinizi okumaya devam edin siz; FX-8350 işlemcinizi satın ve FX-9590 alın, Render sistemlerine de i7-4960X'i kötüleyip FX-9590 koydurun, sıkıntı yok.

Bir dahaki sefere i7-4960X ile FX-9590 arasında oyunlarda fark az demek yerine FX-9590, i7-4960X'den daha iyi derseniz çok daha kötü yorumlar ile karşılacaksınız, buyrun gözünüz doysun;
Ivy Bridge-E Core i7-4960X vs AMD FX-9590: Battle of the 2013 Flagships | Overclock Arena

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı