Haftada 2 denemeye girmek sağlıklı mı?

alkqne6

Decapat
Daha fazla  
11. sınıfım, dershanem de var. Salı günleri 5'ten 7'ye, carsamba 4.30'dan 6.30'a kadar. Hafta sonuda 1.40'dan 7.20'ye kadar. Okulda kendi isteğimle boş durduğum bir an yok. Hep soru çözüyorum. Hafta sonu okul denemesi oluyor, bitince direk dershaneye geçiyorum. Ve dershanede de 2 haftada 1 deneme oluyor, bu haftaya denk geldi. Şu an aşırı yorgunum, ve ailem yarınki denemeye kesin girmemi istiyor. Biraz fazla değil mi sizce de? Tamam dershane zor ama kendi isteğim. Ancak pazar günü en azından tatil yapsam? Ya da ben mi cok relaxım anlamadım.

11. sınıfım, dershanem de var. Salı günleri 5'ten 7'ye, carsamba 4.30'dan 6.30'a kadar. Hafta sonuda 1.40'dan 7.20'ye kadar. Okulda kendi isteğimle boş durduğum bir an yok. Hep soru çözüyorum. Hafta sonu okul denemesi oluyor, bitince direk dershaneye geçiyorum. Ve dershanede de 2 haftada 1 deneme oluyor, bu haftaya denk geldi. Şu an aşırı yorgunum, ve ailem yarınki denemeye kesin girmemi istiyor. Biraz fazla değil mi sizce de? Tamam dershane zor ama kendi isteğim. Ancak pazar günü en azından tatil yapsam? Ya da ben mi cok relaxım anlamadım.
Dürüst olmak gerekirse çok, sen şuanki 12'lerin yüzde 96'ından daha çok çalışıyorsun.

Yani bende tatil yapmayı severim, ama aşırı deneme çözmek çok mantıklı, yks ortasında bi anda bunalmazsın en azından.

Öncelikle 11. sınıf birine göre bayağı yoğunsun bu mantık olarak iyi bir şey ama önemli olan da sınav sistemine göre çalışmak
YKS de bilginden çok uzun paragraf verip kelime oyunu yaparak sınav adayını eliyorlar.
Olay tamamen sistemli ve doğru çalışmakta.

Öncelikle iyi sosyaller dilerim. Programınız 11. sınıf öğrencisine göre aşırı yoğun ve zaten halihazırda antidepresan kullanan birisisiniz. Kendi tercihim olarak sizin yerinizde olsam denemeye girmez bir gün ara verirdim. Bu programa 12. sınıfta da devam etmeniz büyük şekilde yararlı olacak lakin kendinize de biraz dikkat etmenizi öneririm. Unutmayın önce sağlık, önce psikoloji.

Netleriniz kaç?

Eğer yorgunsanız istediğiniz sonuçları da alamayabilirsiniz zaten. Ben yerinizde olsam konu eksiğim varsa onları tekrar edip o konuda soru çözerek geçirirdim. Mutlaka girdiğiniz denemelerde yanlışlarınızın yoğunluklu olduğu bir konu vardır.

Netleriniz kaç?
Tyt de bugun turkcede batirdim 60 geldi,batirmasam 70 75 olurdu.
11. Sınıf denemesinde 55 net yaptım 80 soru üzerinden.

Eğer yorgunsanız istediğiniz sonuçları da alamayabilirsiniz zaten. Ben yerinizde olsam konu eksiğim varsa onları tekrar edip o konuda soru çözerek geçirirdim. Mutlaka girdiğiniz denemelerde yanlışlarınızın yoğunluklu olduğu bir konu vardır.

Öncelikle iyi Sosyaller dilerim. Programınız 11. sınıf öğrencisine göre aşırı yoğun ve zaten halihazırda antidepresan kullanan birisisiniz. Kendi tercihim olarak sizin yerinizde olsam denemeye girmez bir gün ara verirdim. Bu programa 12. sınıfta da devam etmeniz büyük şekilde yararlı olacak lakin kendinize de biraz dikkat etmenizi öneririm. Unutmayın önce sağlık, önce psikoloji.

Hocam vallahi çok haklısinız ancak benim problemim aile. Yani aşırı bir baskı var üzerimde, mesela daha demin olan bir olaya değinmek isterim:
Hocam dershaneden çıktım, direk halana gel dediler gittim. Benim de kediye alerjim var halamdada kedi var neyse gittik halama yarım saat oldu olmadı ben hapşurmaya ve gözlerim kaşınmaya başladı. Annemler sen balkona çık cart curt dediler öyle bir yarım saat daha geçti. 1 saat geçti ve ben artık telefon ekranını göremiyorum çünkü o kadar fazla gözlerimden yaş akıyor ki. Annemler ama hala gitmemekte ısrarcı. En son kalktık geldik. Odama girdim, baktım ki odam başkası tarafından dağıtılmış etrafta başkalarının kıyafetleri, bilgisayar açık bırakılmış masada benim olmayan birden fazla şey. Tabii bu öfkenin üzerine daha da öfkelendim ancak belli etmedim. Alıp kıyafetleri ve eşyaları yerine götürürken ablamdan bana bağırdı:
" Ne bu öfke sanki odana bomba koyduk."
Ablam pdr okuyor bu arada XD. Yani dostum zor bir günün ardından geliyorum odam ben yapmadığım halde darmadağan ve bilgisayar açık bırakılmış. Tabii ki de öfkeleniyorum. Bu sadece 1 örnek, hayatım boyunca böyle oldu.
Biz 3 kardeşiz; ablam, ben ve küçük kız kardeşim. Anlayacağınız üzere ben 2 kız arasında tek erkeğim ve genel olarak pek bir isteğim olmadığı için ailemden hep geri planda kaldım. Bu da işte beni psikolojik rahatsızlıklara itti.
Uzun konuşduysam kusura bakmayın, dinlemek isteyen olursa psikolojik sorunların sebebini de yazarım. Hepinizden Allah razı olsun tavsiyelerinizi dikkate alacağım ancak aile hakkında ben bile bir şey yapamıyorum. :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı