Haftada 5 gün split vs 6 gün split

BlackPoint

Hectopat
Merhaba; ileri seviye değilim, 7-8 aylık geçmişim var, orta seviyeyim ama her bölgeyi 2 kez çalıştırmak için bu aralar bu programla çalışıyorum.

Pazartesi: Göğüs, biceps.
Salı: Sırt, triceps.
Çar: Omuz, bacak.
Per: Göğüs, biceps.
Cuma: Sırt triceps.
CMT omuz bacak.

Fakat 6 gün fazla diye yorum alıyorum ben hemen toparlanabiliyorum ama sizce bunu 5 güne mi düşürmeliyi? Hangi kas grubundan feragat etmeliyim önceden 5 günlük çalışmam şu şekildeydi.
Pazartesi.
Göğüs.
Ön kol.

Salı.
Omuz.
Arka kol.

Çar.
Bacak.
Sırt.

Per.
Göğüs.
Ön kol.

Cuma.
Omuz.
Arka kol.

Göğüs forearm abs

Omuz biceps bacak

Sırt triceps

Ben böyle yapıyorum. 4. gün off, sonra baştan devam. Göğüs ile tricepsi ve forearm ile sırtı ayırmaktı amacım. Ayrıca kaslar haftada 1’den fazla çalışmış oluyor ve 6 gün art arda idman yapmamış oluyorsun.

6 gün idman mı? Mr Olympia'ya mı katılacaksın ileride? Sıradan spor yapan normal insanların 4 günden fazla idman yapmaya ihtiyacı yok hadi sporu cok seviyorsundur 4 gündeki set tekrar yoğunluğunu bölersin 5'e çıkartırsın ama 6 gün Full tempo Full volume ağırlık idmanının, bu işten para kazanmayan, müsabık sporcu olma hedefi olmayan ve ilaç kullanmayan bir kişi için herhangi bir mantığı yok.

Ha yok ben sporu hobi gibi yapıyorum, spora gidiyorum kafa dağıtıyorum öyle çok ciddi bir şekilde hedefim yok hem sosyalleşmek hem de hobi niyetine yapıyorum dersen 6 gün gidersin dümenden idmanlar atar geçersin. O da olabilir.

Merhaba; ileri seviye değilim, 7-8 aylık geçmişim var, orta seviyeyim ama her bölgeyi 2 kez çalıştırmak için bu aralar bu programla çalışıyorum.

Pazartesi: Göğüs, biceps.
Salı: Sırt, triceps.
Çar: Omuz, bacak.
Per: Göğüs, biceps.
Cuma: Sırt triceps.
CMT omuz bacak.

Fakat 6 gün fazla diye yorum alıyorum ben hemen toparlanabiliyorum ama sizce bunu 5 güne mi düşürmeliyi? Hangi kas grubundan feragat etmeliyim önceden 5 günlük çalışmam şu şekildeydi.
Pazartesi.
Göğüs.
Ön kol.

Salı.
Omuz.
Arka kol.

Çar.
Bacak.
Sırt.

Per.
Göğüs.
Ön kol.

Cuma.
Omuz.
Arka kol.

Okumadım bile ama 6 gün idman yapılmaz. 4-5 idealdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı