Wwedge

Decapat
Yer
KOCAELİ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 7P6B3EA 16-R0007NT Intel Core i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD RTX4070 8GB 16.1 inç 144 Hz Full HD Freedos Gaming Laptop
Meslek
ÖĞRENCİ
Merhaba, ben yaklaşık 6 aydır spor yapıyorum. Bir süredir uyguladığım bir program var. Bu programa göre haftalık olarak her kas grubuna düşen set sayısı fazla mı, hipertrofi için uygun bir program mı, eksikleri ve fazlalıkları nelerdir merak ediyorum. Sizin de fikirlerinizi duymak isterim. İyi sosyaller.

1749840206197.png

Haftada 5 gün yapılacak bir program.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben yaklaşık 6 aydır spor yapıyorum. Bir süredir uyguladığım bir program var. Bu programa göre haftalık olarak her kas grubuna düşen set sayısı fazla mı, hipertrofi için uygun bir program mı, eksikleri ve fazlalıkları nelerdir merak ediyorum. Sizin de fikirlerinizi duymak isterim. İyi sosyaller.

Eki Görüntüle 2511807

7 yıldır aralıklı olarak yapan birisi olarak tavsiyem antrenmanın ağırlığını düşürmen. Önemli olan çok fazla set çok fazla hareket yapmak değil kasları yeteri kadar parçalayabilmek. Bu programda BENCE şöyle sıkıntılar var:

1- Son kas grubuna gelene kadar aşırı yorulmuş oluyorsun, yeteri kadar verim alamazsın.
2- Kendini bu kadar yorarsan genel anlamda enerjin düşebilir, ilerleyen haftalarda antrenmandan aldığın verim düşebilir.
3- Haftada 5 gün 1.5 saat gidip 2 ay devam edip sonra burnout olmak yerine, düzenli olarak yapabileceğin sürdürülebilir "kompakt" antrenmanlar yapmak bana daha mantıklı geliyor.

Yazdığım her şey benim kendi düşüncem tabii, senin vücuduna göre de farklılık gösterebilir veya bilim aksini söylüyor da olabilir. Ben böyle düşünüyorum.

7 yıldır aralıklı olarak yapan birisi olarak tavsiyem antrenmanın ağırlığını düşürmen. Önemli olan çok fazla set çok fazla hareket yapmak değil kasları yeteri kadar parçalayabilmek. Bu programda bence şöyle sıkıntılar var:

1- son kas grubuna gelene kadar aşırı yorulmuş oluyorsun, yeteri kadar verim alamazsın.
2- kendini bu kadar yorarsan genel anlamda enerjin düşebilir, ilerleyen haftalarda antrenmandan aldığın verim düşebilir.
3- haftada 5 gün 1.5 saat gidip 2 ay devam edip sonra burnout olmak yerine, düzenli olarak yapabileceğin sürdürülebilir "kompakt" antrenmanlar yapmak bana daha mantıklı geliyor.

Yazdığım her şey benim kendi düşüncem tabii, senin vücuduna göre de farklılık gösterebilir veya bilim aksini söylüyor da olabilir. Ben böyle düşünüyorum.

Hocam sence bir bölge için haftada kaç set uygundur.

Hocam @@Sylesws siz ne diyorsunuz.

7 yıldır aralıklı olarak yapan birisi olarak tavsiyem antrenmanın ağırlığını düşürmen. Önemli olan çok fazla set çok fazla hareket yapmak değil kasları yeteri kadar parçalayabilmek. Bu programda bence şöyle sıkıntılar var:

1- son kas grubuna gelene kadar aşırı yorulmuş oluyorsun, yeteri kadar verim alamazsın.
2- kendini bu kadar yorarsan genel anlamda enerjin düşebilir, ilerleyen haftalarda antrenmandan aldığın verim düşebilir.
3- haftada 5 gün 1.5 saat gidip 2 ay devam edip sonra burnout olmak yerine, düzenli olarak yapabileceğin sürdürülebilir "kompakt" antrenmanlar yapmak bana daha mantıklı geliyor.

Hocam peki sizce neleri azaltmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

1749844271102.png

Bu program nasıldır sizce.

Son düzenleme:
Hocam sence bir bölge için haftada kaç set uygundur.

Hocam @@Sylesws siz ne diyorsunuz.

Hocam peki sizce neleri azaltmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2511870

Bu program nasıldır sizce.
4 set machine fly gerek yok. 2-3 set olur o da.

Trapez omuz bölgesi değil. Onun yerine bir arka omuz hareketi daha iyi olur. Trapez de çalışılacaksa sırt gününde olmalı.

Skull crusher çıkarılabilir gereksiz.
Pushdown da 3 sete çekilse daha iyi olur.

Sırtta 3 hareket de lat hareketi. Barfiks ile lat pulldown zaten aynı şey biri yeterli. Biri kalsın, diğerinin yerine bir üst sırt hareketi gerekiyor. Salonda geniş tutuş göğüs destekli row varsa süper olur. Barbell row kötü baştan söyleyeyim.

Bacağın da maksimal gelişim hedefleniyorsa haftada 2 çalışılması gerekiyor. Çok yapmaya bile gerek yok. Haftada 2 kere yapılan 1 set, haftada 1 kere yapılan 8 setten daha çok kas geliştiriyor (atrofi sebebiyle). Bu yüzden bacaktaki kas grupları itiş ve çekiş olarak ayrılıp o günlere dağıtılabilir 1 hareket 2'şer set şeklinde.
Bu "bacak haftada 1 ve sert çalışılmalı" olayı tamamen hurafe.

Trapez omuz bölgesi değil. Onun yerine bir arka omuz hareketi daha iyi olur. Trapez de çalışılacaksa sırt gününde olmalı.

Sırtta 3 hareket de lat hareketi. Barfiks ile lat pulldown zaten aynı şey biri yeterli. Biri kalsın, diğerinin yerine bir üst sırt hareketi gerekiyor. Salonda geniş tutuş göğüs destekli row varsa süper olur. Barbell row kötü baştan söyleyeyim.

Bacağın da maksimal gelişim hedefleniyorsa haftada 2 çalışılması gerekiyor. Çok yapmaya bile gerek yok. Haftada 2 kere yapılan 1 set, haftada 1 kere yapılan 8 setten daha çok kas geliştiriyor (atrofi sebebiyle). Bu yüzden bacaktaki kas grupları itiş ve çekiş olarak ayrılıp o günlere dağıtılabilir 1 hareket 2'şer set şeklinde.

Çok teşekkürler hocam.

T bar row nasıldır hocam peki sırt için

Merhaba, ben yaklaşık 6 aydır spor yapıyorum. Bir süredir uyguladığım bir program var. Bu programa göre haftalık olarak her kas grubuna düşen set sayısı fazla mı, hipertrofi için uygun bir program mı, eksikleri ve fazlalıkları nelerdir? Merak ediyorum. Sizin de fikirlerinizi duymak isterim. İyi sosyaller.

Eki Görüntüle 2511807

Bu fazla idman yapayım fazla gelişeyim kafasında bir program olmuş 5 gün bu kadar sert antrenman gereksizdir, yarışmaya hazırlanmıyorsunuz sonuçta, günlük hayatınızı da çok etkileyecek bir program her gün spora şahsen zaman ayırmam mümkün değil zamanınız bolsa ve gıdanı sıkıntısız alıyorsan bir hafta dene bakalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı