Haftanın 6 günü idman yapılır mı?

RoosterVortex

Femtopat
Daha fazla  
Gün 1 : Göğüs Triceps

Diamond push up 3 X 10 (göğüs)
Sandalye dips 3 X 12 (triceps)
Barfiks 3 X 8 (triceps)

Gün 2: Sırt biceps.

Push-up 3 X 15 (sırt / biceps)
Barfiks 3 X 8 (sırt / biceps)
Dumbell curls 12 X 3 (biceps)

Gün 3: Bacak karın.

Mekik 3 X 15 (karın)
Plank 3 X 40s (karın)
Leg raise 3 X 7 (karın)
Mountain climbers 3 X 10 (karın)
Dumbell squat 3 X 8 (bacak)
Lungess 3 X 7 (bacak)

Şöyle evde bir program oluşturdum. Haftanın 6 günü yapabilir miyim? Ben 3 gün yapıp 4 gün yapmayınca düzenim bozuluyor.

Squat ve romanian Deadlift'de ekleyebilirsin ve evet 6 gün yapabilirsin sonuçta evde yapıyorsun ve spor salonunda ağırlıklarla yaptığın kadar ağır bir antrenman yapmadığından vücuduna o kadar büyük bir yük binmiyor ve daha hızlı iyileşiyor.

Ayrıyeten her hafta gelişmek için rep sayısını arttırmaya bak ve atıyorum normal push Up'ta 20-25 taneyi rahatça yapabildiğin zaman farklı bir şınav varyasyonuna geç daha zorlayıcı olanına geç yani ve hep tekrar saıysını yükseltmeye çalış.

Gün 1 : Göğüs Triceps

Diamond push up 3 X 10 (göğüs)
Sandalye dips 3 X 12 (triceps)
Barfiks 3 X 8 (triceps)

Gün 2: Sırt biceps.

Push-up 3 X 15 (sırt / biceps)
Barfiks 3 X 8 (sırt / biceps)
Dumbell curls 12 X 3 (biceps)

Gün 3: Bacak karın.

Mekik 3 X 15 (karın)
Plank 3 X 40s (karın)
Leg raise 3 X 7 (karın)
Mountain climbers 3 X 10 (karın)
Dumbell squat 3 X 8 (bacak)
Lungess 3 X 7 (bacak)

Şöyle evde bir program oluşturdum. Haftanın 6 günü yapabilir miyim? Ben 3 gün yapıp 4 gün yapmayınca düzenim bozuluyor.
Sırt biceps gününde Push-up ne alaka hocam onu çözemedim. Aynısı Göğüs Tricepsdeki barfiks için de geçerli. Gün 1'e omuz da eklenmeli bence. Biraz kolay bir program gibi geldi.

Diamond push up - triceps
Barfiks - sırt
Push-up - göğüs

hocam eğer gymde yapıyorsanız kötü bir program olmuş evde ise geliştirilebilir.

Sırt biceps gününde Push-up ne alaka hocam onu çözemedim. Aynısı Göğüs Tricepsdeki barfiks için de geçerli. Gün 1'e omuz da eklenmeli bence. Biraz kolay bir program gibi geldi.
1698178977881.png

Çok alakasız. Sırt kasları itiş hareketinde zaten çalışamaz. Sırt kaslarının hareketi esneme ve sıkışmadır. Şınav gibi bir harekette nasıl çalışabilir? Buralarda yazan her şeye inanmayın. Şınav dediğimiz hareket bir itiş hareketidir ve itiş kaslarını çalıştırır. Triceps, göğüs ve belki ön omuz olabilir ancak. Sırt kası aksine çekiş hareketidir. Dumbella belki dumbell row yaparak geliştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı