Hakkımda atılan iftirayı nasıl boşa çıkartabilirim?

Bana daha beter bir iftira atılmıştı ağlayarak evdekilere anlatmıştım. İyikide anlatmışım daha sonra okula görüşmeye gittiler öğretmen sınıf ortasında rezil oldu, müdürden de azar yiyince. Yani demem o ki böyle bir şey olduğunda önce ailene söyle ki başkalarından duyarlarsa onlara inanmasınlar.

Söyledim aileme hocam bakacaklar duruma göre.

Orada halletmeniz gerekirdi. En kötü karne gününde hocanız ile yüksek ses ile kavga çıkartıp yalan da (ya da direkt gerçekleri söyleyin) olsa ona iftira atmalısınız. Ben bunları yazıyorum ama bir o kadar da diksiyonunuzun olması lazım.

Unutmayın ki bir tartışmayı kazanmak için karşı tarafı değil, seyircileri ikna etmelisiniz.

Aynı şeye maruz kalsam "çektim evet, gelin sizinkini de çekeyim isterseniz." derdim. :D elinde kanıt yok bir şey yok millete iftira atıyor insanlar sinir oluyorum. O an bir şey yapmadıysanız daha yapacak bir şey yok. Zamanla unutulur.

Kaçırmışssın o fırsatı artık bu saatten sonra bir şey yapamazssın orada dicektin aklına ne geliyorsa.

Salaklığıma geldi işte sadece "hayır hocam galerime bakabilirsiniz ve arkadaşlarım dışında kimse ile paylaşmıyorum" dedim. Ama karne günü veya okula gittiğim gün kıyamet kopartacağım ,öfkeden delireceğim çünkü.

Karne günü veya okula gittiğim gün kıyamet kopartacağım ,öfkeden delireceğim çünkü.
Lafları paşa paşa yemişsin, şimdi kıyamet kopartacağım diyorsun. Geçti o tren, zamanında yapacaktın o söylediklerini. Kadın sana bunları ilk söylediğinde telefonunu çıkartıp "aha telefonum burada bakın galeriye dediğiniz gibi miymiş" deseydin insanları suçsuz olduğuna inandırırdın, aynısını şimdi desen asıl o zaman gitmiş evine resimleri silip gelmiş derler.

Lafları paşa paşa yemişsin, şimdi kıyamet kopartacağım diyorsun. Geçti o tren, zamanında yapacaktın o söylediklerini. Kadın sana bunları ilk söylediğinde telefonunu çıkartıp "aha telefonum burada bakın galeriye dediğiniz gibi miymiş" deseydin insanları suçsuz olduğuna inandırırdın, aynısını şimdi desen asıl o zaman gitmiş evine resimleri silip gelmiş derler.

Hocam gösterecektim zaten hoca hiç dinlemedi zaten bu lafları saydı kayboldu.

Aynı şeye maruz kalsam "Çektim evet, gelin sizinkini de çekeyim isterseniz." derdim. :D Elinde kanıt yok bir şey yok millete iftira atıyor insanlar sinir oluyorum. O an bir şey yapmadıysanız daha yapacak bir şey yok. Zamanla unutulur.
Hocam biz maalesef hiçbir bilgi olmadan bir bayanın beni taciz etti demesiyle, taciz edeni döven bir ülkeyiz.

Karne günü okula gidip “Siz beni elinizde hiçbir kanıt yokken suçsuz yere rezil edemezsiniz, herkesin içinde beni suçladığınız gibi şimdi de özür dileyin” de olumsuz yanıt verirse okul idaresiyle görüş.

Normal bir şekilde sakin ve olgun bir tonda "Sahneyi çekiyorum" diyebilirdin. Eğer hoca sıkıntılı biriyse kim şikayet etmiş? Diye hesap sorabilirdin. En iyi seçenek te böyle bir iftira karşısında haklı olduğunuz için topu sonuna kadar vurup, ne saçmalıyorsun la sen? Diye hocaya çıkışabilirdin.

Her ne olursa olsun orada o sıcak esnada yapacağın 1 konuşma, sonradan yapacağın 1000 konuşmaya denktir. Şuan iş işten geçmiş konuşsan da kimse umursamayacak ezildiğinle ve ömrüne kazınmış bir ukte ile hayatına devam edeceksin. Yazarken bile gerildim keşke hakkınızı savunsaydınız.

My honest reaction :
IMG_9677.jpeg

Ben de benzer bir şey yaşamıştım. Baktım sınıfta herkes birbirinin fotoğrafını çekiyor ben de çıkarttım telefonu bi kızın fotoğrafını çektim sonra zaten hemen sildim ama ertesi gün kızlardan biri geldi kızların fotoğrafını çekiyormuşsun rahatsız oluyorlar falan dedi halbuki sınıftaki herkes birbirini çekiyordu onlara bir şey demediler ama benim çekmeme sinir oldular . Demek ki sınıfta sevilmiyorsun .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı