Haksız yere düşündüğüm uyarı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

184424

Hectopat
Makaleler
2
Geçen gün korsan kullanıp fiyat beğenmeyen birine ağır kızmıştım. Sanırım moderatör kullandığım kelimeyi ağır hakaret algıladı ve bana uygunsuz üslup denen 1 günlük uyarıyı çaktı. Halbuki adam korsan kullandığı halde daha ağır kelimeler kullanmış. Sayın moderatör arkadaşım hani biz korsana destek vermiyorduk? Tamam haklısın insanlara direk kızılmaz ama üyenin önceki mesajlarına bakarsan benim haklı olduğumu göreceksin. Ve aynı zaman içinde gereksiz mesajdan da uyarı yedim 1 saat. Tamam anladım mahluk kelimesi orada yanlış anlaşıldı ve cezayı bana verdiniz. Peki ya benim adamı orijinale yönlendirme şeklindeki cümlemin neresi gereksiz? Bu cezalarımdan birinin kalkması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca mahluk kelimesi yaratık demek değil mi? Evet burada pis yaratık olarak algılanmış olabilir ve bundan dolayı uyarımı almış olabilirim ama o gereksiz mesaj konusunda hiç bir şekilde katılmıyorum cezayı veren moderatör arkadaşımıza!

Selam @184424

Cezaları verirken bazen insiyatif alabiliyoruz. Böyle yapmamın sebebi, her konuda kullanıcılara sırf korsan kullanıyor diye destek vermeyen, alay eden insanlara uyarı anlamında idi.

Ne bu iş için doğru konuyu seçtim, ne de doğru cezaları verdim. Belki de denediğim yöntem doğruydu ama aynı adamın 1 gün sonra herkese küfür edeceğini bilsem yapmazdım tabii ki. Bizler de bazen kimin nasıl davranacağını öngöremiyoruz. Sizler gibi bizler de hata yapıyoruz. Lakin cezana gereksiz diyemeyiz. Oradaki cezaların hiçbiri gereksiz değil. Karşındaki sana hakaret ediyorsa, senin bu mesajı sadece raporlaman yeterli. Bir cevap yazmana gerek yok. Raporlasan zaten hızlıca müdahale ederdik. Konu da bu kadar uzamazdı.

Kullanıcılara her zaman raporlamalarını tavsiye ediyorum. İmzamda bile raporlayın yazıyor. Lakin herkes kuralları denetleyen organ gibi yorum yazıp, bir süre sonra tartışma çıkarıyor. Günün sonunda da bahsettiğin konu gibi saçma bir konu ortaya çıkıyor.

Kuralları savunuyorum diye karşınızdaki kişiyle tartışmanız gerçekten gereksiz. Bunu herkese söylüyorum. Raporlayın, raporlayın, raporlayın.

Özetleyecek olursam, konu sahibi dışında herkesin cezası gayet yerinde. Lakin konu sahibine ceza vermemiştim, sebebini yukarıda anlattım. Zaten o da uygunsuz üsluptan süresiz uzaklaştırıldı.

Umarım herkes bu konuda daha hassas olur, buna ben de dahil :)

İyi Sosyaller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı