Haksız yere kopya muamelesi yapan hoca tutanak tutabilir mi?

N4GotHer

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, lise 1'deyim yani 9. sınıfa gidiyorum. Matematiğim iyi bir okula gitmeme rağmen bu yıl pek iyi değil. 1. dönem sınavlarının ilkinden 31, ikincisinde 47 aldım fakat ikincisinde öğretmenim kopya çektiğimi iddia etti. Sınav bittikten ve kontrol ettikten sonra puan hesaplama hatası yapıp yapmadığını teyit etmek için kağıtları geri dağıttı. Ben bir soruyu doğru yapmama rağmen direkt çizdiğini gördüm (ilk sınavlarda da bu tarz bir olay yaşadım aynı öğretmenle.). Öğretmene puanı yanlış hesapladığını, sorunun doğruluğunu kontrol edip puan eklemesi gerektiğini söyledim. Mırın kırın etti ve "böyle bir şey yapmış olsaydın gözümden kaçmazdı, bir daha sonradan düzeltmeye vs. kalkma, haddini bil" gibi şeyler söyledi. Ben de o zaman puan eklememesini söyledim. Bugün matematik dersinde bir olay yaşandı. Yaşanan olay eksik puan verme mevzusunun üstüne tuz biber oldu. Öğretmen ben bu olayı unutmadım, sonradan düzelttin onu vs. diye iddia etmeye devam etti. Kanıtlamadan tutanak vs. tutabilir mi? Sözlüye düşük verebilir mi? Veya tutanak vs. alırsam ne olur? Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Sadece tutanakla bir şey olmaz ama eğer sana kopya muamelesi yapıyorsa müdür yardımcınla konuşup sorunu anlatabilirsin ayrıca eğer notunu düzelttim diyorsa sınav kağıdın hala saklanması lazım yani teyit edebilirsin

Kanıt olmadan bir şey yapamaz, sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı