Half-Life 3 mü rekor kırar yoksa GTA 6 mı?

17 yıl oldu. Çıkarsalar bu vakte kadar çıkartırlardı. Zira Valve'nin artık oyun yapmaya ihtiyacı yok çünkü Steam'den parayı kırdı. Şirketlerin tek düşündüğü şey paradır. Fan kitlemiz bu oyunu yıllardır bekliyor, hadi yapalım o zaman gibi bir mantıkla yönetilmez şirketler. Sonuçta oyun yapmak maliyetli bir iş. Gereken zaman da cabası. Half-Life 3 şu anda oyun dünyasının en çok beklenilen oyunlarından biri. Bu oyunu kötü çıkarman durumunda yerden yere vururlar seni. Valve'nin de böyle bir risk alacağını sanmıyorum şu saatten sonra.

Çok yanlış bir düşünce. Şirketler sadece para kazanmak için herhangi bir arz oluşturmaz zira alacakları paranın yanında ayriyeten marjinal ve sembolik fayda da sağlarlar. :D

Half Life 2 eninde sonunda çıkacak zira oyun içerisinde dünyanın ilk modern fizik motoru ( Source ) oluşturan ve kullanan oyun oldu. Adamlar kalitesini illaki tazeleyecektir ki Half Life: Alyx oyununda da bunu gördük ama ne zaman çıkacak bu bilinemez. Sonuçta '' Valve '' bu...

Sana göre Half-Life 3'ün çıkmasının nedeni g-man'in çok gizemli bir karakter olması mı? Yani Valve, ya, hadi Half-Life 3'ü çıkartalım. Çünkü g-man çok gizemli bir karakter mi diyecek?

Hayır o yüzden değil. Aslında Half-Life Alyx çıktı serinin bir parçası olarak. Ki onun üzerine yoğunlaşmış kar anladığım kadarıyla. Bence onun üzerine yoğunlaşmak arının sebebi artık sıra gmane geldi. Çünkü bütün olayların çıkış noktası gman. Gizemli karakter çünkü hakkında hiçbir şey bilinmiyor. İsmi bile sadece oyun kodlarında geçiyor. Haliyle oyunun devamı g man üzerinden geçecek ve Source 2 motorunun hl 3 ile çıkacağını düşünüyorum. Çünkü CS 1.6'nın motoru Half-Life 1 motoru. CS:GO vesaire Source motoru ile ve Source motoru hl 2 ile geldi. CS:GO 2 çıkacak gibi söylentiler var ve bu Source 2 ise Half-Life 3 ile çıkacak diye tahmin ediyorum. Hikayeyi sağlam yapmak zorunda oldukları için 17 sene çalışıyor olabilirler. Çünkü gerçekten dünyadaki bütün oyunlardan daha gizemli ve yaratıcı bir fikir olmak zorunda yoksa Valve çok fena kaybeder. O yüzden uzun süre boyunca çıkmadı. Ama tahminim 4 5 sene içinde çıkacağı yönünde. İnşallah dediğimden kısa sürede çıkar.

Çok yanlış bir düşünce. Şirketler sadece para kazanmak için herhangi bir arz oluşturmaz zira alacakları paranın yanında ayriyeten marjinal ve sembolik fayda da sağlarlar. :D
Tekrar ediyorum, şirketler paradan başka bir şeyi düşünmez. Valve, Steam sayesinde GTA V'in 2013 yılından günümüze kadar yaptığı hasılatı 1 yılda yapıyor. Valve'nin "biz çok iyi oyun yaparız, biz bu işte çok iyiyiz" v.b etiketlere ihtiyacı yok çünkü oyun yapmaya devam etmeyecekler. Valve oyun şirketi olmaktan çıkalı yıllar oldu. Ha 2020 yılında Half-Life Alyx yaptılar bir tek o kadar. Çünkü VR yepyeni bir pazar ve bu pazarın öncüsü olmak istediler.

Son düzenleme:
Tekrar ediyorum, şirketler paradan başka bir şeyi düşünmez. Valve, Steam sayesinde GTA V'in 2013 yılından günümüze kadar yaptığı hasılatı Steam sayesinde 1 yılda yapıyor. Valve'nin "biz çok iyi oyun yaparız, biz bu işte çok iyiyiz" vb etiketlere ihtiyacı yok çünkü oyun yapmaya devam etmeyecekler. Valve oyun şirketi olmaktan çıkalı yıllar oldu. Ha 2020 yılında Half-Life Alyx yaptılar bir tek o kadar. Çünkü VR yepyeni bir pazar ve bu pazarın öncüsü olmak istediler.

Yav arkadaşım bunun Valve ile bir alakası yok. Genel İşletme ve İktisat ile alakalı zerre bilgin yok şirketler paradan başka bir şeyi düşünmez diyorsun? :D. Ben sana işin etik durumunu söylüyorum senin kafa hala para kısmında. Eğer ki böyle kalıplaşmış bir beyin sapmasına sahipsen vay haline..

Yav arkadaşım bunun Valve ile bir alakası yok. Genel işletme ve iktisat ile alakalı zerre bilgin yok şirketler paradan başka bir şeyi düşünmez diyorsun? :D. Ben sana işin etik durumunu söylüyorum senin kafa hala para kısmında. Eğer ki böyle kalıplaşmış bir beyin sapmasına sahipsen vay haline.

Valve tamam Steam üzerinden parayı kırdı eyvallah ama CS:GO gibi bir oyunu var ve buna Source 2 motoru çıkarmak zorunda ve bu motorlar her seferinde Half-Life serisi ile geldi. Bu yüzden Half-Life 3 çıkabileceğini söylüyorum. Çünkü Half-Life 3 efsane haline geldiğini söyleyebilirim rahatlıkla. Gman konusunda zibilyon tane teori mevcut. Eğer çıkar mı diye düşünülürse bence çıkacak. Hatta bu 4 5 sene içerisinde olabilir. Çünkü Valve yeni oyun motoruna muhtaç ve Valve oyunlarını bir şekilde kurtarmaya çalışıyor. Umalım ki Half-Life konusunda yanlış kararlar verip konuyu batırmasın. Çok basit bir şey çıkmasın sonuç olarak.

Half-Life 2 nin sevilmesinin sebebi oyunun o zamanlar için devrim niteliğinde birşey olmasıydı. Yoktu o güzellikte oyunlar... Half-Life3 te artık VR için mükemmel birşey olursa falan o zaman işler değişir. Dediğim gibi devrim yapmadığı sürece GTA VI rahatlıkla tokatlar Half-Life 3'ü.

Half-Life 3 zor görünüyor. Hep yalan haberler paylaşıldı bu zamana kadar. Portal 3 oyunu içinde yakın zamanda bir haber okudum, doğru gibi gözüküyordu eğer Valve'nin "3" ile bir problemi yoksa 😃 Half-Life 3 geleceğine bir işaret olabilir. Half-Life: Alyx sonunda "yapacak daha çok işimiz var" demesi hikayenin daha ilerleyeceğini bize gösteriyor. "borealis" gerçeği de var ve daha bir sürü şey.

Half-Life: Alyx tamamen evreni ısıtma amaçlı çıkmış bir oyun ve oyunun, Half-Life 2'nin sonunun değiştirmesi demek bu seri devam edecek demek.

GTA 6'dan zerre ümidim yok. RDO+GTAO standalone ve GTA DE facialarından sonra Dan Houser'ın şirket için ne kadar önemli bir isim olduğunu çok daha iyi anladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı