Halı sahada kondisyon kazanmak için ne yapılır?

Tabii var hocam. Şişko adam halı sahada 2 saat maç oynar, ayakkabısının tabanı düz diye çok yorulmaz ama futbolcu gider krampon ile oynar 90 dakikada yorulur.

Vazelin ya da vicks ikisi de işe yarıyor diye biliyorum.
Vücuda değil formaya sürülür. Maksat kokusu hocam. Vazelin bildiğin gül vs kokar. Mentollü olur o krem. O yüzden nefes açıcı olarak kullanılır. Ama halısaha için çokta gerekli mi tartışılır. Onun yerine düzenli kondisyon antremanı daha mantıklı.

Tabii var hocam. Şişko adam halı sahada 2 saat maç oynar, ayakkabısının tabanı düz diye çok yorulmaz ama futbolcu gider krampon ile oynar 90 dakikada yorulur.

Vazelin ya da vicks ikisi de işe yarıyor diye biliyorum.

Hocam çocukluğumdan beri futbol oynarım aktif oalrak altyapıda oynuyorum. Dediğiniz şey çok saçma böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca vazelinle vicks arasında dağlar kadar fark var vazelin hiçbir işe yaramaz.

Dişli ayakkabıyla dişsiz arasındaki tek fark dişlinin sahayı daha iyi tutması. Profesyonel futbolcular 100metre sahada 90 dakika koşuyor bunu nasıl ayakkabıya bağladınız.

Hocam çivili ayakkabıların yüzey alanı daha küçük olduğu için yere basınca uygulanan kuvvet artar. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Uygulanan kuvvet artarsa daha hızlı yorulursun. Pardon ama bilmediğiniz halde bilmiş gibi bir tavrınız var.

Hocam çivili ayakkabıların yüzey alanı daha küçük olduğu için yere basınca uygulanan kuvvet artar. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Uygulanan kuvvet artarsa daha hızlı yorulursun. Pardon ama bilmediğiniz halde bilmiş gibi bir tavrınız var.

Hocam yüzey alanı daha az olduğu için yeri tutuyor zaten siz yine aynı kuvveti uyguluyorsunuz fakat yüzey alanı dar olduğu için daha sağlam basıyor anlatmak istediğim bu siz ekstra enerji sarf etmiyorsunuz.

Hocam yüzey alanı daha az olduğu için yeri tutuyor zaten siz yine aynı kuvveti uyguluyorsunuz fakat yüzey alanı dar olduğu için daha sağlam basıyor anlatmak istediğim bu siz ekstra enerji sarf etmiyorsunuz.

Yanlış yazmışım uygulanan kuvvetten kastım uygulanan basınç. Hocam siz lisede basınç konusu anlatılırken dinlemediniz mi? Konuyu anlatmak için ekstra güç sarf ediyorum resmen.

Yanlış yazmışım uygulanan kuvvetten kastım uygulanan basınç. Hocam siz lisede basınç konusu anlatılırken dinlemediniz mi? Konuyu anlatmak için ekstra güç sarf ediyorum resmen.

Ne zamandır futbol oynuyorsunuz veya oynuyor musunuz? Fizik bilgimi sizinle tartışmayacağım yüzey alanı daralınca daha fazla enerji sarf etmezsiniz.

Hocam uygulanan kuvvet aynı fakat basınç farklı olur,burda fazladan yorulması için bi sebep yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı