Hall Of Fame 980 Ti Nasıldır ?

Açıklayan yer aramadım ama şöyle açıklayayım. Bir GPU'nun iyi OC edilmesi için silikon kalitesi, faz sayısı ve PCB üzerinde kullanılan bileşenlerin kaliteli olması gerekir. GPU'nun silikonu iyiyse faz sayısı ve PCB üzerindeki bileşenler kaliteliyse OC için yatkın demektir. Galax HOF serisinde aynı model ekran kartlarına aynı sayıda faz ve kaliteli bileşenler kullanır. Burdan çıkaracağımız GPU'nun silikon kalitesi iyi değilse tabiri caizse takozsa o GPU iyi OC edilemez.

Herkesin HOF önermesinin nedeni en güçlüsü olmasıdır. HOF F/P oranını zorlar bazen. Ayrıca çok karizmatikdir. :D
Hocam tam olarak anlatmak istediğim şu yok PCB falan diyorlar. İnternette araştırmama göre LN2'li modelde var o dedikleri. 3 tane 8pin güç girişi gibi özellikler. Neye göre en kaliteli silikon kime göre? Bunu sorguluyorum ben. Yani bunu herkes neye dayanarak söylüyor? Bilen varsa bende öğreniyim.

Açıklayan yer aramadım ama şöyle açıklayayım. Bir GPU'nun iyi OC edilmesi için silikon kalitesi, faz sayısı ve PCB üzerinde kullanılan bileşenlerin kaliteli olması gerekir. GPU'nun silikonu iyiyse faz sayısı ve PCB üzerindeki bileşenler kaliteliyse OC için yatkın demektir. Galax HOF serisinde aynı model ekran kartlarına aynı sayıda faz ve kaliteli bileşenler kullanır. Burdan çıkaracağımız GPU'nun silikon kalitesi iyi değilse tabiri caizse takozsa o GPU iyi OC edilemez.
EVGA'nın çoğu 980Tİ ile aynı değerlere sahip GPU'su. Asus'un STRİX kartı daha yüksek MHz'ye sahip GPU'lu o zaman size göre Asus daha kaliteli.

Evga'da bazı modellerinde silikon kalitesi iyi olan GPU kullanıyor. Asus fabrika çıkışlı yüksek ama iş OC'a gelince HOF modelini geçeceğini sanmıyorum. Siz olayı yanlış anlıyorsunuz fabrika çıkışlı yüksek değerler diye o kartın GPU'sunun silikon kalitesi iyi olacak anlamına gelmiyor.

Hocam tam olarak anlatmak istediğim şu yok PCB falan diyorlar. İnternette araştırmama göre LN2'li modelde var o dedikleri. 3 tane 8pin güç girişi gibi özellikler. Neye göre en kaliteli silikon kime göre? Bunu sorguluyorum ben. Yani bunu herkes neye dayanarak söylüyor? Bilen varsa bende öğreniyim.

Pnp şimdi şöyle bir mantık var...

Şimdi bir kartın GPU silikonu ve bileşenleri ne kadar iyiyse o kadar yüksek overclock olur. HOF modeli çoğu kartta en yüksek overclock potansiyeline sahip olduğuna göre en sağlam silikonu Galax kullanmış oluyor.

Pnp şimdi şöyle bir mantık var...

Şimdi bir kartın GPU silikonu ve bileşenler ne kadar iyiyse o kadar yüksek overclock olur. HOF modeli çoğu kartta en yüksek overclock potansiyeline sahip olduğuna göre en sağlam silikonu Galax kullanmış oluyor.
Hocam Strix daha yüksek Mhz'ye sahip fabrika çıkışı.

Hocam üstteki cevabımı okuyun. Her marka kaymak tabaka GPU kullanmaz bazı firmalar Nvidia ile anlaşmalı olduğu için alıyor tabi bu fiyatlarada yansıyor. HOF ve FTW serisinin pahalı olmasının nedeni kaymak tabaka GPU kullanmasıdır.

Ben istediğim cevabı hala alamadım. Silikon silikon deniliyorda. Diyorsunuz en iyi silikon HOF'ta ondan fabrika çıkışı daha yüksek MHz'li. Strix daha yüksek frekansa sahip. EVGA tarafındada var daha yüksek MHz'ye sahip kart. Peki neden ozaman hala HOF? 8cm fanlar zaten bir dezavantaj. Diğer kartlar kadar tutulmaması bir sorun çıktığında yine dezavantaj. Türkiye teknik servisi bence yine dezavantaj. Sadece tasarımı kalıyor geriye.

Bu arada benim kullanmayıp önerdiğim bir sürü marka var. Evga, MSI, Galax, Seasonic, Corsair, Cooler Master, FSP, High Power gibi firmalara güvenip öneriyorum.

Hocam anlamak mı istemiyorsunuz? En iyi silikonlar HOF'ta demiyoruz iyi okuyun yazdıklarımızı. Bazı Nvidia ile anlaşmalı firmalar kaymak tabaka GPU'ları alıp kullanıyor benim bildiğim şuanda Galax HOF modelleri ve Evga FTW modelleri başka var mı bilmiyorum. Diğer markalardan bir kart alırsanız o kartın GPU'sunun silikon kalitesi iyi gelebilir kötüde gelebilir bu şansınıza kalmış.

Olabilir. Benim burada demek istedğim bunu neye dayanarak söylüyorlar? Geçen arkadaş LN2'li modelin özelliklerini veriyor. Şundan dolayı daha iyi diye. Benim bizzat başımdan geçen bir olay olduğu için almak isteyen veya düşünenler bilsin. Strix daha yüksek hızlara sahip fabrika çıkışı buda burda kalsın dipnot olarak. Eğer bir link bulan olursa şundan dolayı diğer firmalarda HOF'un kaliteli olduğunu kabul etmiştir diye her zaman burdayım.

Bu arada benim kullanmayıp önerdiğim bir sürü marka var. Evga, MSI, Galax, Seasonic, Corsair, Cooler Master, FSP, High Power gibi firmalara güvenip öneriyorum.

Hocam anlamak mı istemiyorsunuz? En iyi silikonlar HOF'ta demiyoruz iyi okuyun yazdıklarımızı. Bazı Nvidia ile anlaşmalı firmalar kaymak tabaka GPU'ları alıp kullanıyor benim bildiğim şuanda Galax HOF modelleri ve Evga FTW modelleri başka var mı bilmiyorum. Diğer markalardan bir kart alırsanız o kartın GPU'sunun silikon kalitesi iyi gelebilir kötüde gelebilir bu şansınıza kalmış.
Ben bunu kabul ediyorum. Demek istediğim yanlış bilgilendirme yapanlar var. Yüksek hızlara sahip GPU'ları var. Artık canımı sıktı her gelen konuya yazmak aynı şekilde ondan dolayı konu açtım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı