Handbrake ile arşiv için hangi codec kullanılmalı?

Gwynn

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, handbrake kullanarak video arşivi yapmayı planlıyorum. Bu süreçte hangi video Codec'ini kullanmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Forumda X264 ve X265 hakkında birkaç yorum gördüm ama bu konuda fazla bilgim yok.
  • X264'ün daha yaygın olduğunu ve eski cihazlarla daha uyumlu olduğunu biliyorum.
  • X265 ise daha verimli sıkıştırma sağlıyor ve dosya boyutları daha küçük oluyor, ancak eski cihazlarda uyumsuzluk olabilir.
Hangi Codec'i tercih etmem daha uygun olur? Ayrıca, arşivleme işlemi için dosya boyutunu optimize edebilecek en iyi ayarlar nelerdir? Teşekkürler.

1.png

2.png

Bence kendin kurcalayarak en iyi ayarı bul.
Kendim manuel olarak 720p 1500 bitrate H. 265(NVENC) ses direkt geçiş kare hızı direkt geçiş. Böyle bir ayar yaptım silmek istemediğim videoları bu şekilde arvişliyorum, lakin bitrate düşük olduğu için görüntü pek kaliteli değil.

Bende çok araştırdım, net bir sonuç bulamadım. Yavaş codecle av olarak kodlayınca %10-20'lik bir boyut azaltan bir program vardı(Unuttum bulursam burada paylaşırım). Cidden bayağı uzun sürüyordu.

H. 265 ileride standart haline gelecek bence desteklemeyen birçok program lakin H.264'te aynı süreçlerden geçti. Handbrake yerine de Vidcoder kullanıyorum zaten birebir aynı sayılırlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı