Hangi alanda uzmanlaşmalıyım?

bellsia

Kilopat
Yer
United Kingdom
Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. İleride web alalında çalışmak istiyordum ama bu yapay zeka ve etrafımdakilerin yönlendirmesiyle web alanının ileride çok kısıtlı olacağını düşünyorum. O yüzden mobilde çalışmayı düşünüyorum. Sizce hangi alan ileri dönük düşünürsek istihdam açısından daha mantıklı?

Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. İleride web alalında çalışmak istiyordum ama bu yapay zeka ve etrafımdakilerin yönlendirmesiyle web alanının ileride çok kısıtlı olacağını düşünyorum. O yüzden mobilde çalışmayı düşünüyorum. Sizce hangi alan ileri dönük düşünürsek istihdam açısından daha mantıklı?

Yapay zekadan dolayı iş imkanı neden azalsın hocam yanlış yönlendirilmişsiniz. web derken yazılım tarafından kastediyorsunuz değil mi?

CS mezunusun, tum alanlar senin. Kisitlamaya gitmene gerek yok 1. sinifta. Mezun olurken duruma bakar ve karar verirsin, zaten staj yapma evresinde hangi alana meyilli oldugun ve calismaktan zevk aldigin netlesir.

Eger iyiysen zaten web, mobil, AI vs hepsinde rahat is bulursun.

Yapay zekadan dolayı iş imkanı neden azalsın hocam yanlış yönlendirilmişsiniz. web derken yazılım tarafından kastediyorsunuz değil mi?
evet yazılım tarafında.

CS mezunusun, tum alanlar senin. Kisitlamaya gitmene gerek yok 1. sinifta. Mezun olurken duruma bakar ve karar verirsin, zaten staj yapma evresinde hangi alana meyilli oldugun ve calismaktan zevk aldığın netlesir.

Eger iyiysen zaten web, mobil, AI vs hepsinde rahat is bulursun.

Okul Java ile başladığı için tamamen öğrenip Mobile yöneliyim diye düşünüyordum ama HTML CSS ve JS yazarken daha fazla zevk alıyorum ne yapacağımı bilmiyorum kafam çok karısık hocam.

evet yazılım tarafında.

Okul Java ile başladığı için tamamen öğrenip Mobile yöneliyim diye düşünüyordum ama HTML CSS ve JS yazarken daha fazla zevk alıyorum ne yapacağımı bilmiyorum kafam çok karısık hocam.

E tamam iste, JS, HTML den frontend ogren; paralelde okul araciligiyla Core Java'ya da asina olmus olacaksin.

Bir gun backend'e ihtiyac duydugunda da Java | Spring ogrenirsin. Database ve Network bilgisiyle ve bunlara ek low level bir dil ile de kendini gelistirirsin, toolset hazir.

Sonrasi da sana kaliyor. Su anda bu tercihe cok takilmana gerek yok, canin ne istiyorsa o alanda ilerle.
Kendini bir alan secip oraya dedike olmak zorunda hissetme, her alanda islerin az cok nasil dondugunu anlayacak sekilde gelistir, sonrasina sonra bakarsin. Is gelir mobil yazarsin, is gelir backend kodlarsin, is gelir batch processing yaparsin.

E tamam iste, JS, HTML'den frontend ogren; paralelde okul araciligiyla Core Java'ya da asina olmus olacaksin.

Bir gun Backend'e ihtiyac duydugunda da Java | Spring ogrenirsin. Database ve Network bilgisiyle ve bunlara ek Low level bir dil ile de kendini gelistirirsin, toolset hazir.

Sonrasi da sana kalıyor. Su anda bu tercihe cok takilmana gerek yok, canin ne istiyorsa o alanda ilerle.
Kendini bir alan secip oraya dedike olmak zorunda hissetme, her alanda islerin az cok nasıl dondugunu anlayacak sekilde gelistir, sonrasina sonra bakarsin. Is gelir mobil yazarsin, is gelir backend kodlarsin, is gelir batch processing yaparsin.

Teşekkür ederim hocam sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı