Hangi aşıyı oldunuz?

Faz-3 sonuçları yayınlandı mı bilmiyorum ama güvenilir ise neden olmasın?
@Darf; az önce arkadaşın attığı makalede son kısma dikkat.

In this study of sperm parameters before and after 2 doses of a COVID-19 mrna vaccine, there were no significant decreases in any sperm parameter among this small cohort of healthy men. Because the vaccines contain mrna and not the Live virus, it is unlikely that the vaccine would affect sperm parameters. While these results showed statistically significant increases in all sperm parameters, the magnitude of change is within normal individual variation and may be influenced by regression to the mean. 5 additionally, the increase may be due to the increased abstinence time before the second sample. Men with oligospermia did not Experience further decline.

Türkçesi:

2 doz COVID-19 mrna aşısından önce ve sonra sperm parametrelerinin incelendiği bu çalışmada, bu küçük sağlıklı erkek kohortunda herhangi bir sperm parametresinde önemli bir düşüş olmadı. Aşılar canlı virüs değil mrna içerdiğinden aşının sperm parametrelerini etkilemesi olası değildir. Bu sonuçlar tüm sperm parametrelerinde istatistiksel olarak anlamlı artışlar gösterse de, değişimin büyüklüğü normal bireysel varyasyon içindedir ve ortalamaya gerilemeden etkilenebilir. 5 ek olarak, artış ikinci numuneden önceki artan yoksunluk süresine bağlı olabilir. Oligospermili erkekler daha fazla düşüş yaşamadı.

İlk önce şunu söyleyeyim belirttiğim gibi araştırma yapmadığımı söylemiştim herhangi bir uzman doktorda bu cümleleri duyduğum için inandım çoğu insan inanır fakat şu an araştırdıklarımda bunun bir saçmalık olduğunu ayrıca Aşı dediğiniz koronavirüsünün 20'de bir küçük bir parçası. Böyle bir durum olsa Kovid ile hasta olduğunuzda herkesin kısır olması gerektiğini söylüyorlar, ayrıca şuana kadarda biontech olup kısır olana rastlamadım internette bu arada yanlış bilgi verdiğimden dolayı özür diliyorum .
 
Bionchip'te kaç GB RAM var? OC desteği var mı? Ve stok soğutucu yeterli mi? BioNTech olanlar söyleyebilir mi?

(!) bu işaret şaka olduğunu gösterir!

CPU-Z testi yapanlar sonuç atabilir mi?
 
Maalesef fakat uzman doktordan duydum uzun yıllar hemşirelik yapmış birisinden de doğruladım fakat araştırır sanız internette bulabilme şansınız var bana öyle demişlerdi (ben araştırmadım duyduklarımı söylüyorum)
Selamlar ilk önce BioNTech'in koruyuculuğu daha fazla fakat genç bireylerde kısır bırakma ihtimali yüksek çünkü genleri değiştiriyor Sinovac ise koruyuculuğu daha az fakat çok daha güvenilir ben Sinovac olmayı düşünüyorum size de tercihim Sinovac'tır.
1. si senin beynini yıkamışlar dediğin konuyu birebir uzman doktordan dinledim 2. si 45 yıllık hemşirelik geçmişi olan birisinden doğruladım araştırmadan yorum yapma istersen saygılar.
Hiç mi sorgulmadınız acaba hemşire ne anlasın aşının içeriğinden diye? Hemşire ne aşı üretmek ne yahu? İsterse milattan önceden kalma olsun deneyimi.
Bahsettiğiniz uzman doktor kim acaba? Her uzman doktor aşı içeriğinden ve aşının uzun vadeli yan etkilerinden mi anlıyor? Öyle olsaydı şimdiye etraf aşı dolmuştu. Dünya çapında bilinen bir doktor mu? Uluslararası ödüllü bir doktor mu? Güvenilirliği nedir?
 
Herhangi bir uzman doktorda bu cümleleri duyduğum için inandım...
21. yüzyılın, bilimin yüzyılı değil de zırvalığın yüzyılı olmasının nedeni bu. İnternet! Burası üzerinden prim yapmak isteyen herkes, her türlü manipülasyonu özgürce yapabiliyor ve bunun bir cezası yok. Kendisine Türkiye'nin Elon Musk'ıyım diyen bir doktor (doktor - Elon Musk ne alakaysa) daha geçen yıl "Corona, Türk genlerine bulaşmaz" diye demeç vermişti.

Medya popülaritesine göz diken çoğu kişi zırvalarla orada kalmaya çalışıyor. Buna ceza verilmediği sürece de daha çok zırvayı görürüz. İnsanların çok büyük bir kısmı bir şeyleri araştırıp kendi bilgilerini oluşturmayı değil, duyduğu şeylere inanmayı seviyor.
 
Hiç mi sorgulmadınız acaba hemşire ne anlasın aşının içeriğinden diye? Hemşire ne aşı üretmek ne yahu? İsterse milattan önceden kalma olsun deneyimi.
Bahsettiğiniz uzman doktor kim acaba? Her uzman doktor aşı içeriğinden ve aşının uzun vadeli yan etkilerinden mi anlıyor? Öyle olsaydı şimdiye etraf aşı dolmuştu. Dünya çapında bilinen bir doktor mu? Uluslararası ödüllü bir doktor mu? Güvenilirliği nedir?

1. Uzman doktor Bursa Yüksek İhtisas eğitim ve Araştırma hastanesinde doktorluk yapıyor. 2. Hemşire dediğiniz bayan kendisi benim öğretmenim olur, 45 sene hemşirelik yapmış ve ardından sağlık bölümünde öğretmenlik yapmaya devam eden birisi. Sorgulamadım çünkü emin olun yaşadıkları tecrübe ettikleri ve araştırdığı şeyler aşırı fazla. Birçok bilgi paylaştı bizimle cidden bir o kadar bilgili kendisi yani kısacası hemşire deyip geçilecek birisi değil, merak etmeyin :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Yararsız Üye hocam size zahmet dediğiniz makalaleri en kötü 1 tanesini atabilir misiniz? Babam bu kısırlık muhabbetinden dolayı olmamamı istemiyor da belki elimde yazılı makale olursa karışmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı