Hangi bölümü okumalıyım?

Bilişim mezunu birisi olarak söylüyorum bu iki bölüm okuyayım bitireyim, Mezun olduktan sonra hemen iş bulacağın bölümler değil kendini geliştirmen gereken bölümler.
1. Grafik tasarıma eğer böyle Photoshop'a ilgin var ise böyle ne bileyim logo tasarlamaya vs. fotoğraf montajlamaya kabiliyetin varsa yazabilirsin.
2. PC programlama ise tamami ile bıkmadan sıkılmadan satır satır kod yazman gerekecek ve üniversite bittikten sonra kendini geliştirmen lazım ki özel sektöre veya devlet adına bir kuruma girebilesin.
Ek olarak ben de bu iki bölümü istiyordum sınava girdim çıktım şu an 4 yıllık bir bölüm okumaktayım. Bu üstte yazdıklarımı lise zamanı hocalardan aldığım tecrübelere dayanarak yazdım umarım istediğin hedeflere kavuşursun kolay gelsin.

PC programcılığı daha iyi ama bölümü yazmadan önce sen bu mesleği sevebilir misin? Kendini geliştirebilir misin? İş imkanı sana bağlı. Hevesle PC mühendisligi vb bölümleri yazıp pişman olan kişilerde var. Önce kendini tanı.

Türkiye'de ne okuduğunun veya hangi bölümü okuduğunun bir önemi yok. Sadece üniversite diploman var mı yok mu buna bakıyorlar o yüzden çokta kafaya takmamak lazım. Yurtdışında bir adam senin hangi okuldan veya hangi üniversiteden mezun olduğuna bakmaz veya elindeki lise diplomasına üni diplomasına bakmaz. Sen bu işi hakkını vererek gerçekten başarılı bir şekilde yapabiliyor musun yoksa yapamıyor musun buna bakar. İşte bu yüzden Türkiye'de istersen 6 yıl okuyup doktor ol yine kendini bilmez cahil cühela bir topluluk tarafından dayak yiyeceksin ve şiddete maruz kalacaksın.

Çoğu bölümün diploması artık kağıt parçasından öte değil. Eğer grafik tasarımcı olmak ister isen diploma ve üniversite eğitiminden önce tecrübe gerekir. Sanırım aynı durum bilgisayar programcılığı için de geçerli.

Dediğin bölümler arasında seçim yapmak hiç güç değil.
Bilgisayar Programcılığı > Grafik Tasarım

Bilişim mezunu birisi olarak söylüyorum bu iki bölüm okuyayım bitireyim, Mezun olduktan sonra hemen iş bulacağın bölümler değil kendini geliştirmen gereken bölümler.
1. Grafik tasarıma eğer böyle Photoshop'a ilgin var ise böyle ne bileyim logo tasarlamaya vs. fotoğraf montajlamaya kabiliyetin varsa yazabilirsin.
2. PC programlama ise tamami ile bıkmadan sıkılmadan satır satır kod yazman gerekecek ve üniversite bittikten sonra kendini geliştirmen lazım ki özel sektöre veya devlet adına bir kuruma girebilesin.
Ek olarak ben de bu iki bölümü istiyordum sınava girdim çıktım şu an 4 yıllık bir bölüm okumaktayım. Bu üstte yazdıklarımı lise zamanı hocalardan aldığım tecrübelere dayanarak yazdım umarım istediğin hedeflere kavuşursun kolay gelsin.
Yorumunuz için teşekkürler.
Peki bölümden memnun musunuz?
Öneriyor musunuz ?
Arkadaşın puanı? Kendisi de belirtmesi lazım. @AtakanAkin
Elektrik-elektronik alanını bir türlü sevemedim :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı