Hangi bölümü okursam ABD'de yaşayabilirim?

metiner21

Decapat
Makaleler
1
17 yaşındayım ve amacım Türkiye'de değilde ABD gibi ülkelerde yaşamak. (Önceliğim ABD) Ne okursam ABD'de yaşayabilirim? Bu konuda çok bilgisizim. Aile de bir şey bilemiyoruz diyor, yanlış bilgi vermeyelim diye araştırdım net bir bilgi bulamadım. Ne yapmamı önerirsiniz? ( Matematiğim çok kötü. Eşit ağırlıkçıyım. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer meslek seçerken ki tek amacın, ABD'ye yerleşmek ise sana bir abi tavsiyesi vereyim, o mesleği seçme.

30-35 sene yapacağın bir meslek olacak. Bu mesleği severek yapman önemli. Öncelikle sevdiğin meslekleri bir çıkar. Sonrasında illa ABD'ye gitmek istiyorsan o mesleği yapabilmek için ne gerekli onlara bak. Mühendislik için konuşayım, ABET akreditasyonu gerekli.

Ben bilgisayar mühendisiyim. ABD'de yaşayan arkadaşlarım da var. Direkt mezun olunca giden de oldu, staj yapıp 3 ay kalan da, akademi için giden de. Evet, bizim meslekte daha kolay fakat diğer mesleklerle giden arkadaşlarım da oldu. Burada uluslararası ilişkiler okudu, öyle gitti. Hatta dedesinden kalan arsayı satıp, cebindeki tüm parayla ABD'de iş kurup yaşayan bir tanıdığım da var.

O yüzden sen gitmeyi dert etme. Öncelikle seveceğin mesleği seç. Önünde bunun için uzun bir yol var. Zamanı gelince yolları araştırırsın.
Benim en büyük hayalim Amerikaya gidip globalde şöhret olmak. Oyunculuk yada müzik konusunda olmak istiyorum. Bunun için yapmam gereken çok çalışmak ve çalışıyorum da. Benim planlarım burada belirli bir para birikimim var. Onunla amerikaya gidip iş bulana kadar sokak sanatçılığı ile geçinmek. Daha sonra iş bulunca orda çalışırken aynı zamanda oyunculuk yada müzik olarak herşeyi denemek. Pes etmiyceğim artık bunda çok kararlıyım. Senin ilk önce hangi mesleği yaparsam orda yaşarım değil hangi mesleği seviyorum demen lazım. Sonra o meslek ile oraya gidebilir miyim? Demen lazım. Sevmediğin bir mesleği yapmak eziyet olabilir. Amerikaya gitmek çok zor değil. Bir tanıdığım burdan 1000 dolar ile oraya gitti orada kuryelik yapıyor ve şuan aylık 3000dolar alıyor. Burada yazılım mühendisi iken aldığı paranın 2,3 katı para. Sen sadece istediğin mesleğe yönel devamında amerikayı denemeni öneririm

Benim en büyük hayalim Amerikaya gidip globalde şöhret olmak. Oyunculuk yada müzik konusunda olmak istiyorum. Bunun için yapmam gereken çok çalışmak ve çalışıyorum da. Benim planlarım burada belirli bir para birikimim var. Onunla amerikaya gidip iş bulana kadar sokak sanatçılığı ile geçinmek. Daha sonra iş bulunca orda çalışırken aynı zamanda oyunculuk yada müzik olarak herşeyi denemek. Pes etmiyceğim artık bunda çok kararlıyım. Senin ilk önce hangi mesleği yaparsam orda yaşarım değil hangi mesleği seviyorum demen lazım. Sonra o meslek ile oraya gidebilir miyim? Demen lazım. Sevmediğin bir mesleği yapmak eziyet olabilir. Amerikaya gitmek çok zor değil. Bir tanıdığım burdan 1000 dolar ile oraya gitti orada kuryelik yapıyor ve şuan aylık 3000dolar alıyor. Burada yazılım mühendisi iken aldığı paranın 2,3 katı para. Sen sadece istediğin mesleğe yönel devamında amerikayı denemeni öneririm
Teşşekürler yorumun için.

İşte ne yapacağım diye soruyorum. Yazılım okuyacağım yakın bi arkadaşım barajı geçsen bile iyi mesleğe sahip olabilirsin diyor bakıcaz. ( yazılımcı. )
yeni aklıma geldi yazmak istedim. Yapay zeka mühendisliği olabilir. Yeni çıkan bir şey ve çok okuyan yok o yüzden gitme şansın daha yüksek olabilir

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı