Hangi Canon gövde, hangi lenslerle uyumludur?

OmerF_B

Hectopat
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Hobi olarak fotoğrafçılık yapıyorum. Uzun bir süre Canon 100D kullandım, fakat kamerayla birlikte gelen 18-55mm stok lensin artık bana yetmediğine karar verdim. Kamerama yeni bir lens almak istiyorum. İkinci el sitelerinde bir lens buldum. Canon fd 70-150mm F4.5 lensi benim kamerama uyar mı diye araştırdım fakat kesin bir cevap bulamadım. Hangi lensin hangi kameraya uyacağını öğrenebileceğim basit bir yol var mı? Ayrıca bu lens benim kamerama uyar mı? Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
 
Ef ve ef-s lensleri destekleyip desteklemediğini kolay yoldan şu şekilde anlarsın kameranın lens çerçevesinde beyaz kare ve kırmızı daire varsa bu söylediğim iki lensi de sorunsuz kullanabileceğin anlamına gelir. Fd lens dediğini ise araya bir adet dönüştürücü alarak kullanabilirsin. Fd lenslerde otomatik fokus yoktur.
 
Hiç etkilemez dostum. Kameraya bağlamak için sadece arada bir adet parça olduğunu düşün.
Burada FD lensler istisna. Ne yazık ki FD to EOS dönüşümü basit bir adaptörle mümkün olsada fiziksel limitasyonlar nedeniyle sonsuza odaklama yapılamamaktadır. Sonsuza odaklayabilmek için içinde optik element olan adaptör gerekmektedir ve o da görüntü kalitesini düşürmektedir. O yüzden tavsiyem EF makine için FD lens alınmaması tarafında olacaktır. Onun yerine ucuz bir zoom lens alınabilir, çok fiyat farkı olmaz. Ayrıca lens adapte edilebilir olsaydı bile zoom lens ile hem odak yapıp hem diyaframı kontrol edip hemde zoom ayarlamak imkansız gibi bir şey.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı