Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz?

Hangi Dağıtımı Kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    36

Sandwich

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, hangi dağıtımı kullanıyorsunuz?

Fazladan dağıtım kullanan arkadaşlar, aynı anda maksimum 3 dağıtım seçebileceği şekilde oylamada oy verebilirler.
Diğer ya da oylamada olmayan dağıtımları kullanan arkadaşlar, "Diğer" kategorisine oy verip neden kullandıklarını belirtebilirler.
Anket sonuçları açıktır.
Oy verdikten sonra, neden kullandığınızı belirtirseniz çok daha faydalı olur.

Ben Arch ve Mint kullanıyorum. Arch Linux'u GNOME üzerinden kullanmak, ana bilgisayarımda bana çok daha modern bir görüntü verirken, Arch'ın güncelliğinden faydalanmamı sağlıyor. Mint'i dizüstü bilgisayarım için kullanıyorum. Ana bilgisayarım kadar uğraşmak istemediğim, ancak bir Linux dağıtımı kullanmak istediğim için Mint tercih ediyorum. Zaten Ubuntu tabanlı olduğu ve Ubuntu'nun da Debian tabanlı bir işletim sistemi olduğu için oldukça stabil ve sade.

Son düzenleme:
Distro-hopping yapıyorum. Şuan Arch ve Tails kullanıyorum. Fedora'ya geçmeyi planlıyorum.

Aktif bir Linux kullanıcısı değilim ama arada bir tecrübe edinmek için kurduğumda genellikle Linux Mint ve Ubuntu kuruyorum. Yakın zamanda farklı dağıtımlara da göz atmayı planlıyorum :)

Her kuluşunda farklı bir kapı açtığını düşündüğüm NixOS. Diğer distrolardan farklıdır ve adı duyulmuş paketlerin büyük bir kısmının diğer distrolar gibi manuel derlemek yerine repodan çekmek bir avantaj. Dediğim gibi normal distrolardan farklı, ister 1 tane dosyadan sistemi yönet, istersen de parçalara bölüp ana dosyanın içinede bağlantı oluştur.

Distro-hopping yapıyorum. Şuan Arch ve Tails kullanıyorum. Fedora'ya geçmeyi planlıyorum.
Tails daha çok gizlilik odaklı bir dağıtım olarak biliyorum. Özel olarak Tails cidden bu ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?

Aktif bir Linux kullanıcısı değilim ama arada bir tecrübe edinmek için kurduğumda genellikle Linux Mint ve Ubuntu kuruyorum. Yakın zamanda farklı dağıtımlara da göz atmayı planlıyorum :)
Mint ve Ubuntu kullanıcı dostu dağıtımlardır. Zaten Mint, Ubuntu'yu temel alarak yapılan bir dağıtım. Mint ile başlayabilirsiniz, ben de Mint kullanıyorum.

Temiz seçim.

Tails daha çok gizlilik odaklı bir dağıtım olarak biliyorum. Özel olarak Tails cidden bu ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?

Şüpheli dosyaları ana sistemine zarar vermeden açmak için kullanıyorum. Tor için de kullanıyorum.

Ayrıca @Maomao blog yazısı için arada sırada girip, insanların neden tercih etmesi gerektiğini deneyimleyip açıklayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı