Hangi ikinci el bilgisayar parçaları alınabilir?

Verdimon

Centipat
Katılım
6 Temmuz 2022
Mesajlar
95
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD disinda bana pek guven vermiyor açıkçası, belki RAM. Sizce hangileri alınabilir? Ve nelere dikkat edilmeli?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2. El sonuçta güvenilir değil. Dediğiniz gibi en azından SSD ve RAM alınabilir 2. Elde.
Belki Kasa(PSU dahil) da alınabilir.
 
Komple sistemi 2. el almıştım. 2 yıl kullandım. Anakart gidince sistemi yükselttim. 2 defa 2.elden RAM aldım. Sıkıntı yaşamadım.
2. elde her zaman risk var denemeden almayınız. Benimki şans idi düzgün insanlara denk geldim.
 
Bana da asıl olarak SSD gibi özellikle önemli verileri depolayacak birimler 2. el alınmaz gibi geliyor. Sanki ne kadar silersem sileyim başkasının verisi içinde hep kalıyor gibi hissediyorum. Kalmıyor evet ama his işte. Güven vermiyor.
 
Monitör, kasa, işlemci, RAM hem sattım hem aldım hiçbir sıkıntı olmadı.
 
Her parça alınır hocam. Sadece düzgün test etmek, mümkünse garantili faturalı almak ve güvenilir satıcılardan almak gerekli. Yaklaşık 2-2.5 yıldır PC parçası alıp satıyorum.

-İşlemci ve RAM fiziksel hasar almadığı sürece bozulması imkansıza yakın olan parçalardır. Gözle görülür bir sorunu yoksa test etmeden bile alınabilir. Yine de riske atmamak için mutlaka test edin.

SSD-HDD alırken mümkünse faturalı garantili, değilse de sağlık performans durumu %100 olan, fabrikasyon okuma yazma değerlerini tam sekilde verebilen ve az okuma yazma yapılmış ürünler tercih edin. Hiçbir sorun yaşamazsınız. Son olarak HDD'lerden veriler geri getirilebiliyor ama SSD'lerden getirilemiyor. Bu sebeple SSD satmayayım demeye gerek yok. Gönül rahatlığıyla satabilirsiniz.

Kasa zaten kırık çıkık yoksa sorun teşkil etmez, fanlarını deneyip alabilirsiniz.

PSU alırken mümkünse yine faturalı garantili olsun, yük altında aşırı fan sesi, Coil Whine gibi ses sorunları veya kablolarında yırtık, kopuk, kesik yoksa gönül rahatlığıyla alınabilir.

Hava veya Sıvı soğutma alırken soğutmada işlemciye temas eden kısmın çiziksiz olmasına özen gösterin, hava soğutmada fanın/fanların, Sıvı soğutmada ise pompa ve fan/fanların sorunsuz ve sessiz çalıştığından emin olun. Ayrıca sıvı soğutmalarda sıvı eklenen yerler oluyor ve genelde bu yerlerin üzeri delindiğinde ürünün garanti dışı kalmasına sebep olan güvenlik etiketi ile kapalı oluyor. O etiketin duruyor olmasına özen gösterin. Son olarak soğutucunun aparatları, vidaları eksiksiz mi bakılmalı.

Geldik benim gözümde en riskli olan şeye yani GPU'ya. Mümkünse faturalı ve garantili olsun. Şahsen mining-internet kafe çıkması veya ev kullanıcısıdan farketmiyor. Serin ve temiz ortamda düzenli olarak bakımları yapılarak mining yapılan kartlar sorun çıkarmayacaktır. (genelleme yapıyorum, tabii ki arada sorun çıkaran olur) İçi açılmamış yani arka vida üzeri garanti etiketi duruyor olması yeterli bana. 5 dakika furmark yapıp internetteki değerlerle kıyasla + 10-15 dakika ağır bir oyun testi yap yeterli. Fanlarda tıkırtı var mı, arka görüntü çıkışları arızalı mı, kartta varsa RGB ledler sorunsuz yanıyor mu kontrol edilmeli.

Monitörde ghosting, ekranda çizik, ölü piksel yoksa alınır, kontrol etmesi basit, mümkünse bu da faturalı garantili olsun.

Ekipmanlar da oturur iki oyun oynar ne durumda olduğunu anlarsın zaten.

2.5 yıldır bu taktiklerle 1 kere bozuk ürün almadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı