Hangi internet sağlayıcısını önerirsiniz?

Akif Kantarr

Hectopat
Daha fazla  
Türk Telekom bireysel müşterisiyim.
İnternet paketimin bilgileri:
Download: 50 Mbps
Upload: 4 Mbps
Ping: 21
Tivibu
AKK'siz
Taahhüt bitti.
Fiyat: 170 TL
Alabildiğim hız: 44 Mbps
Oturduğum yer: İstanbul/Ataşehir, İnönü Mahallesi, Kainat Caddesi
Fiber bağlantısı olan firma: Türksat Kablonet
Max verebilecekleri hız: 83 mbps
Modem arayüzünde gösterdiği: 103 mbps
Türk Telekom'da beni tatmin edebilecek hiçbir paket yok ya da ben bulamıyorum.
Bunun dışında önerebileceğiniz bir sağlayıcı var mıdır?
Türknet, Millenicom, Netspeed, Fixnet gibi firmalara baktım ama ping sorunundan bahsedip duruyolar. Türk Telekom işkence ediyormuş kiralayan operatörlere geçince.
Bana detaylı şekilde anlatabilecek ve nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilecek var mıdır?
Hangi internet sağlayıcısını tercih etmeliyim? İstanbul-Anadolu yakasını baz alarak cevaplarsanız sevinirim. Ping benim için en büyük sorun.
Önerilerini bekliyorum. Sağlıcakla kalın. (Elimden geldiğince kurallara dikkat ettim ama yine de ceza yeme ihtimalim var.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev sahibi sadece yayın için kullanıyordu hatırlamıyorsam onun dışında internet yok binada herkes telefon kullanıyor.

Bir Türksat Kablonet kullanıcısı olarak, Türksat'ı önerebilirim hocam.

İnternetim: 100Mbps download (saat 19:00 - 00:00 arası 25Mbps), 5Mbps upload, kotasız. + KabloTV Altın Sinema Paketi + KabloTV Üst Yayın + Kablo WebTV Üst Paket + WebTV Altın Sinema Paketi. Toplamda 89,99 TL ödüyorum.

Ben Twitch'te yayın yaptığım için + 20 TL de 100GB upload kotası alıyorum (10Mbps için).

Bu da bağlantım:

panel-280205361-image-0fbbc7a0-227b-4a05-be80-964e34a68711.png

Kablonet enaz sorun yaşanan ve şikayet alan servis sağlıyıcısıdır. Gün içinde hız düşmesi kopması olmaz. Türknet 35e kadar 65tl 80 tl 75 verebiliyoruz diyor ama modem kaç gözüküyorsa onu söylersen o hızı bağlarlar. Bu iki firmanın internetini kullanıyorum.

Evet Türknet Türktelekomun alt yapısını kullanır. Ufak tefek sorunlar oluyor ama ilk bağlantı arıza durumunda onun haricinde sorun olmuyor. 3 aydır sorunsuz 35 abonesiyim 34 olarak kulanıyorum.

Ping konusunda Bakırköy tarıfında oturuyorum Kablonet 50 60 arası. Türknet bir kaç gündür bakmadım ama son 15 gündür 19:00 00:00 yaklaşık bu saatler arasında ping aşırı yükseliyor. Bu saatler dışında 50 altında 24 gördüğüm oluyor.

Bildigim kadarıyla pingde en iyisi süperonline oda pahalı.

Dostlar,arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyim ki oyun ortamın da takılıyorsanız çok fazla arkadaşınız olduğundan dolayı aranız da ping ve İnternet muhabbeti hep oluyor , ve ben bunlara dayanarak sizlere bir kaç bir şey paylaşmak istiyorum ;

Ben İstanbul için de 3 defa lokasyon değiştirdim bunlar Kurtköy,Dudullu ve Ümraniye. Her gittiğim yer de kesinlikle fiber altyapı olup olmadığını araştırdım ve ona göre taşındım.. Şimdiye kadar Türk tele-kom dan başım çok yandı ve en yakın arkadaşımın da çok problem yaşadığını söyleyebilirim.

Benim gözüm de ki en iyi sağlayıcı;

* Süperonline = Kesinlikle önerebileceğim tek sağlayıcı , müşteri hizmetleri olsun kurulum olsun diğerleri ile kıyasladığın da her zaman 1 adım önde hissettiriyor , 50 mbps kullanıyorum lol,cs,gta aklınıza hangi online oyun gelirse gelsin ne bir ping sorunu ile karşılaştım ne de bir lag , fakat Türk tele-kom kullanan çoğu arkadaşımın hem oyun esnasın da ping hem de lag sorunu ile karşılaştığını net bir şekil de söyle bilirim. Yani demem o ki eğer şansınız var ise ve de altyapınız süperonline'ı destekliyorsa kesinlikle süperonline'dan hizmet almaya bakın.

TürkNet'in fiyat iyi. Ben 85 Mbit alıyorum. 80 TL ancak bazen 20 ila 24 saatleri arası hız aşırı düşebiliyor. 10 Mbit'lere düştüğünü dahi gözlemledim. Ama çok büyük bir sorun değil bence.

Bir Türksat Kablonet kullanıcısı olarak, Türksat'ı önerebilirim hocam.

İnternetim: 100Mbps download (saat 19:00 - 00:00 arası 25Mbps), 5Mbps upload, kotasız. + KabloTV Altın Sinema Paketi + KabloTV Üst Yayın + Kablo WebTV Üst Paket + WebTV Altın Sinema Paketi. Toplamda 89,99 TL ödüyorum.

Ben Twitch'te yayın yaptığım için + 20 TL de 100GB upload kotası alıyorum (10Mbps için).

Bu da bağlantım:

Eki Görüntüle 361434
Konuyu hortlatmış olcam ama merak ettim. 😁 Hız 100'den 25'e düşerken veya çıkarken internette kesilme oluyor mu? O geçisi nasıl yapıyorlar? Ben de bağlatmayı düşünüyorum, aklıma takıldı. 🧐

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı