Hangi İnternet Tarayıcısı Daha İyi?

Hangi İnternet Tarayıcısı Daha İyi

• Safari

Oy: 3 4,2%
  • Chrome

Oy: 54 76,1%
  • Microsoft Edge

Oy: 3 4,2%
  • Firefox

Oy: 11 15,5%

• Oy verenlerin toplamı
    71

|.naVih

Megapat
Yer
Orta Dünya
Daha fazla  
Meslek
Valar
Arkadaşlar Chrome kullanıcısıyım ama çevremdeki çoğu insan Opera öneriyor ve hepsi memnun. Bir de şöyle bir şey dediler; örneğin Chrome'da bir film izleyeceksiniz ve filmde donmalar meydana geliyor ama Opera'da bu daha az oluyormuş ve daha az RAM tüketimi yapıyormuş. Ben de sizlere sormak istedim. Nedenleriyle belirtirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Opera'dan bahsetmişsiniz oylamada Opera yok

Şıklarda Opera yok. Ayrıca benzer konu yakın tarihte açılmıştı.

Ben yıllardır Chrome kullanıcısıyım, Opera ciddi anlamda şuan en iyi tarayıcı sanırsam ama benenah forever Chrome.

Üç aşağı beş yukarı RAM kullanımları arasında aşırı fark olduğunu düşünmüyorum, bir ara Firefox kullandım başlarda güzeldi ancak sonraları nedense memnun kalmadım tekrardan Chrome'a geçtim ve çok memnunum son zamanlarda ana sayfasındaki altta olan küçük çerçeveleri kaldırdılar ve ana sayfaya eklediğimiz resimler sade ve harika görünüyor bence öte yandan hızlı bir tarayıcı, dediğim gibi RAM kullanımı fazla olabilir belki diğerlerine nazaran ancak 16 GB RAM kullanıyorum o açıdan da beni etkilemiyor, benim yorumlarım bu şekilde ha gitmeden anasayfamın resmini az önce değiştirdim, bakınız

İşlevsellik konusunda tartışabilecek bir konu fakat söz konusu hız ise Chrome her zaman bir adım önde benim gözümde. Opera kullanmaya çalıştım evet çok kullanışlı bir tarayıcı fakat dedikleri kadar bir RAM tüketim farkı yok Chrome ile. Entegre gelen VPN ve reklam engelleyicileri Operayı öne geçirmiş gibi gözükebilir fakat küçük eklentilerle aynı özellikleri Chrome'da da edinebilmeniz mümkün. Kısaca: Google Chrome Forever

Kısıtlı bir RAM miktarınız yok ise kesinlikle Chrome ama RAM boyutunuz 8 GB aşağısı ise Opera öneririm daha rahat bir kullanım yaşarsınız. Ayrıca RAM kullanım mevzusu öyle bir iki test ile anlaşılacak işler değil. Ben uzun süre test ettim Chrome, Opera, Firefox ve yeri geliyor Opera daha çok RAM kullanıyor yeri geliyor Chrome yada Firefox ve aynı siteler aynı eklentiler yüklü iken bu testleri yaptım.
Bana kalırsa aralarında pek fark yok hız açısından ama Chrome daha atik bir tarayıcı.
Dediğim gibi 8 GB aşağısı bir RAM var ise Opera.
Reklam engelleyicisini ben hiç beğenmiyorum Adguard bin kat daha iyi. VPN olarak ise yine idare eder fakat Cyberghost eklentisi ücretsiz ve aynı hızları sunuyor test ettiğimde yani sırf o iki özellik var diye kullanılmaz.

Chrome'un piyasada tekelleşmesi hoşuma gitmediği için 3-4 aydır tamamen Chrome ve Google tabanlı uygulamaları kullanmayı bıraktım Firefox açık kaynaklı ve gizliliğe önem veren bir tarayıcı eklenti ve tasarım olarak da daha hoş geliyor benim gözüme. Bunun yanında bu sıra ikinci tarayıcı olarak Chromium tabanlı Brave kullanmaya başladım baya başarılı geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…