Hangi İnternet Tarayıcısı Daha İyi?

Hangi İnternet Tarayıcısı Daha İyi

• Safari

Oy: 3 4,2%
  • Chrome

Oy: 54 76,1%
  • Microsoft Edge

Oy: 3 4,2%
  • Firefox

Oy: 11 15,5%

• Oy verenlerin toplamı
    71
Opera bellek kullanımı aynı alt yapıyı kullandığından çok fark etmiyor. Kendi reklam engelleyicisi benim için yetersiz kalıyor. VPN özelliğinden dolayı yedekte duruyor. Sırf o yüzden ülkemizde aktif kullanıldığını düşünüyorum. Opera kullananlara aynı ekipten ayrılan kişilerin yaptığı Vivaldi tarayıcısına bakmasını öneririm.

Mozilla CPU ve Bellek sömürüyor. Ayriyeten İnternet Explorer temelini alan arayüzü beni rahatsız ediyor. Sitelerinde Chrome daha az bellek kullanır gibi bir ibare koymaları ise beni deli ediyor. İnsan iki tarayıcıyı yükler dener. Kendilerini bilmeyen firma açık kaynak kodlu olsa da benim gözümde saygıyı yitiriyor.
Screenshot.png
Mozilla Nightly adlı tarayıcısı eğer CPU ve Bellek kullanım sorununu çözerse Chrome yerine en iyi alternatif olabilir.

Edge ise kullandığı alt yapıdan dolayı aralarında en çok çöken, saçma sapan yavaşlayan bir tarayıcı. Uzantıları mağazadan yüklemek ise tam bir eziyet. Ara sıra herhangi bir ayar yapmadığında uzantıların silindiğine ya da bozulduğuna şahit oldum.

Kendim Chrome kullanıyorum. Diğer tarayıcılara göre eski olduğundan hız konusunda her türlü önde olduğunu fark ediyorsunuz. Bellek kullanması benim rahatsız olduğum bir şey değil. 8 GB bellek üstü sistemlerde sorunsuzca kullanılır. Ayriyeten pasta payı büyük olduğundan uzantı konusunda çok fazla seçeneği var. Youtube, Gmail, Google Drive gibi servislerini de kullandığımdan erişim kolay oluyor.

Son düzenleme:
Yıllardır Opera kullanıyordum, yağ gibi akıyordu son güncellemesini indirdim arama motoru kısmını artık yönetemiyorduk, Google kaldırıldığı için mecbur tekrar Chrome'a geçtim

Üç aşağı beş yukarı RAM kullanımları arasında aşırı fark olduğunu düşünmüyorum, bir ara firefox kullandım başlarda güzeldi ancak sonraları nedense memnun kalmadım tekrardan chromeye geçtim ve çok memnunum son zamanlarda anasayfasındaki altta olan küçük çerçeveleri kaldırdılar ve ayasayfaya eklediğimiz resimler sade ve harika görünüyor bence öte yandan hızlı bir tarayıcı, dediğim gibi ram kullanımı fazla olabilir belki diğerlerine nazaran ancak 16 gb ram kullanıyorum o açıdan da beni etkilemiyor, benim yorumlarım bu şekilde ha gitmeden anasayfamın resmini az önce değiştirdim, bakınız :kıkırda:

Bu hangi tema manzara muhteşem :)

Isim geregi hepsini kullaniyorum.

Kendi tercihim Chrome.

WebKit fork'u olan Blink motoru kullaniyor Chrome ve Opera. Hatta Microsoft da artik Blink kullaniyor render etmek icin. O sebeple teoride Opera, Chrome ve Edge in render hizlari ayni. Farkliligi yaratacak olan engine etrafina ordukleri kod blogu ve sizin kullandiginiz plug-in ler.

Firefox Gecko kullaniyor, bazi konularda daha hizli bazi konularda daha yavas.

Safari de WebKit kullaniyor.

Bence her 3 modern rendering engine de isini gayet iyi yapiyor, surekli gelisiyor ve cok hizli.Son kullanici icin esas mesele UI tasarimi ve ekstra ozellikler.

Ben Chrome kullaniyorum, cunku en iyi gelistirici secenekleri Chrome'da. Ayrica kullanici bilgilerim ve bookmark'larimin Google tarafindan saklanmasini tercih ederim.

Edge' i ve Operayi yalnizca test etmek icin kullaniyorum. Firefox'un Java destegi daha iyi oldugu icin bazi durumlarda Firefox kullaniyorum.

Arkadaşlar Chrome kullanıcısıyım ama çevremdeki çoğu insan Opera öneriyor ve hepsi memnun. Bir de şöyle bir şey dediler; örneğin Chrome'da bir film izleyeceksiniz ve filmde donmalar meydana geliyor ama Opera'da bu daha az oluyormuş ve daha az RAM tüketimi yapıyormuş. Ben de sizlere sormak istedim. Nedenleriyle belirtirseniz çok sevinirim.
Google Chromu bilmiyorum, hiç kullanmadım.
Ama bir opera kullanıcısı olarak şunu diyebilirim.
Opera çok kaynak tüketir ve hızlıda değildir.
Düzenli olmayı seviyorsanız opera tam size göre aksi takdirde hüsran ve bir süre kullanın.
Belki hoşunuza gider.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı