Hangi İnternet Tarayıcısı Daha İyi?

Hangi İnternet Tarayıcısı Daha İyi

• Safari

Oy: 3 4,2%
  • Chrome

Oy: 54 76,1%
  • Microsoft Edge

Oy: 3 4,2%
  • Firefox

Oy: 11 15,5%

• Oy verenlerin toplamı
    71
Geçenlerde bir proje üzerinde çalışırken RAM sıkıntısı çekmiştim ve az RAM tüketen tarayıcı araştırdım. Resimdeki tarayıcıların hepsini yükledim. Minimum RAM kullanan tarayıcı arayanlar için Seamonkey önerebilirim. Boşta 80 MB civarı RAM kullanıyor. Firefox'un eski bir versiyonunu kullanarak yapmışlar.
Chrome ve Opera ise tam bir RAM canavarı.

Untitled.jpg

Opera, opera turbo, reklam engelleyici ve VPN gibi entegre sistemleriyle, kullanıcı tarafına hem uygulama içi alt yapı, hem de görsel tasarımı anlamında hoş ve sade bir görüntü sunuyor, sol tarafında ki eklenti çubuğu en başlarda hoşuma gitmese de, oldukça işlevsel olduğu için kabullendim. Piyasa da daha iyi reklam engelleyiciler olsa da, ben yeterli buluyorum. E sonuçta bunun entegre bir şekilde çalışması da bir artıdır.

Yandex kullanıyorum. VPN haricinde Opera'nın birebir aynısı diyebilirsiniz resmen. Yandex servislerini kullandığımdan ve tasarımdaki bir iki küçük ayrıntıyı beğendiğimden başka bir tarayıcıya geçme gereksinimi duymadım. Denemek isteyenlere öneririm.

Chrome'un piyasada tekelleşmesi hoşuma gitmediği için 3-4 aydır tamamen Chrome ve Google tabanlı uygulamaları kullanmayı bıraktım Firefox açık kaynaklı ve gizliliğe önem veren bir tarayıcı eklenti ve tasarım olarak da daha hoş geliyor benim gözüme. Bunun yanında bu sıra ikinci tarayıcı olarak Chromium tabanlı Brave kullanmaya başladım baya başarılı geldi bana.
Katılıyorum aynı şekilde ben de öyle. (Şuan bu mesajı Chrome'dan yazdım ama iş yeri bilgisayarı, sonradan şey olmasın. :D)

Opera, opera turbo, reklam engelleyici ve VPN gibi entegre sistemleriyle, kullanıcı tarafına hem uygulama içi alt yapı, hem de görsel tasarımı anlamında hoş ve sade bir görüntü sunuyor, sol tarafında ki eklenti çubuğu en başlarda hoşuma gitmese de, oldukça işlevsel olduğu için kabullendim. Piyasa da daha iyi reklam engelleyiciler olsa da, ben yeterli buluyorum. E sonuçta bunun entegre bir şekilde çalışması da bir artıdır.
Bunları yazmak için girmiştim ve mesajını gördüm. Tamamen katılıyorum. (y)

"Tabi ki Chrome" yazmak için geldim ancak konudaki yorumları okuyunca Mozilla Nightly indirdim. Aman Allah'ım o nasıl bir hız. Cidden şimdiye dek gördüğüm en hızlı tarayıcı diyebilirim. Geliştirici araçlarını da adam akıllı yaparlarsa Chrome devri kapanır en azından benim için.

Dipnot: Google yıllarca firefox'u destekledi. Analytics denen sayaç sistemi o dönemlerde ücretliydi diye hatırlıyorum. Sonra Analytics'i ücretsiz yaptı, peşine web tarayıcı işine de el attı. Arama motoru olarak zaten dünya devi, üzerine android'i koyun, gmail'i koyun, ülkemizde aktif olmasa da alan adı satış işlerine de el attı, birde google drive'ı ekleyin listeye. Neyimiz var, neyimiz yok her şeye erişmeye muktedir bu google amca. Biraz uzaklaşmak herkes için hayırlı olacaktır. (Bence)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı