Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Şu an Windows 11 kullanıyorum ama Windows 10 benim 12.nesil Intel işlemciyle uyumlu çalışıyor olsa iyice çürüyene dek 10 kullanırdım.
Bu arada, 10'un son kullanıcı için 14 Ekim 2025 sonrası bir yıl uzatmalı güvelik güncelleme desteği sunulma durumu vardı 30 dolara mı ne, yanlışsam düzeltebilirsiniz.

Nasıl bir uğraş tam olarak?

Terminale Ubuntu ve Debian için.
sudo apt install firefox ya da Arch tabanlılar için sudo pacman -S firefox yazsan yetiyor.

Onları biliyorum kanka dedğim şey şu ben Linux kullanırken tarayıcı indirmeyi bilmiyordum ve bayağı araştırdım yani yeni kullanan biri için biraz zor gelebilir anlamında (araştırmaya üşeniyorsa) zaten açık kaynak olduğundan bildiğim kadarıyla güvenlik sıkıntısı oluyor.

Önceden Windows 8 fakat sorunları artmaya başlayınca Windows 10'a geçtim.

1. Açık kaynak olduğu için güvenlik sıkıntısı yaşattırmıyor hatta daha güvenli oluyorsunuz.

2. Yeni Linux'a geçenlere özel dağıtımlar var (örneğin Mint) ve Linux son 5 senedir gayet kullanabilir hale geldi.

3. Bu tarz tartışmalı konularda araştırma yaparken Webtekno Shiftdelete gibi taraflı siteler yerine, herkesin fikir belirtebildiği Technopat, Techolay BTT Community, gibi forumlardan araştırmanızı öneririm.

İyi Sosyaller.

Yazılım desteği olsa windows'un yüzüne bakmam direk fedora'ya geçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…