Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Benim laptopun ekran kartı yok Cities sklines ETS 2 gibi oyunlarda Windows 10'da yükleniyor ekranları aşırı uzun bekletiyordu ve kasmada vardı yani. Bundan dolayı oyun oynamıyordum sadece yazılım ve film dizi izlemek için kullanıyordum sonra Linux ile tanışma dönemim oldu( 1 yıldır Linux kullanıyorum) ve Linux'daki native oyunlar düzgün yapılandırılmış ise windows'tan daha iyi performans veriyor.

Kanka Linux bence kurma çünkü browser bile kurarken inanılmaz uğraşıyorsun bence performans istiyorsan desteği bitene kadar Windows 10 kullan.
Dostum linuxta tarayıcı kurmak windowsdan daha kolay. Çünkü linuxta grafik arayüzlü mağaza var o mağazada neredeyse istediğin her programı bulabilirsin. Mağazadan tarayıcını bulup yükleye basman yeterli olur. Ama çoğu linux kullanıcısı ben dahil terminalden programları kuruyoruz terminal kullanmak çok zevkli çünkü. Ayrıca yeni linuxa geçenler için ZorinOS tavsiye ederim hem kolay hemde performanslı.

3 pc de linux ( 2 mint, 1 zorin ) ikisinde yanında w10 ve w11 , 2 pc de w10 ve w11, toplan 5 pc nin sadece 1 tanesinde sadece w10, w10 haricinde hepsinde farklı sanal sistemler. Gerçekten kullanmak için düzgün bir linux kurmadan windows daha iyi demek cahilliktir. Bazıları gayet stabil olduğu için mint sevmez ama ben gayet memnunum. Unutmadan son bir tanede truenas, denemelik olduğundan unutuyorum 😬

Pardus + Windows 11 kuruluşu hem masaüstü hem diz üstü bilgisayarımda.
Masaüstünde NVIDIA ekran kartı var, Pardus NVIDIA sürücüsü programı ile NVIDIA'nın yayımladığı sürücüyü kurdum, tarayıcıdan oyun oynuyorum.
Windows 11 sadece oyun için var.

3 yildir fedora suan Fedora 41 oyunlar icin wine ve ps emulator kurdum hayatimdan windows gibi bir pisligi cikarmaya calisiyorum yeni oyunlari oynamiyorum zaten steam cs 2 gayet iyi calisiyor callof mw gibi oyunlar gta5 calisiyor sorun yok hatta wayland ile android program ve oyunlarida sorunsuz tek eksigim lisans ucreti crak ve antivirus valla mutluyum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı