Hangi ISS tercih etmeliyim?

BeecoV

Megapat
Katılım
18 Mayıs 2015
Mesajlar
207
Çözümler
2
Merhabalar,

Öncelikle bu konu hakkında birçok başlık olduğunu bildiğimi ve hepsini incelediğimi belirterek sorumu sormak istiyorum.

Ben TTNET internet kullanıcısıyım. Tivibu ve internet kullanmaktayım. Şu anki internet paketime göre 16Mbps'ye kadar indirme hızı almam gerekiyor fakat ben 10Mbps almaktayım. Bu hız da maksimum 12 saat sürüyor. Modem resetlemeyince düzelmiyor ve ben de modem resetlemekten sıkıdım açıkçası. Bina içerisindeki kablo hattı yeni değişti. Şu anda TTNET ile taahhütüm bulunmakta fakat ben cayma bedelini ödeyerek farklı bir internet servis sağlayıcısına yönelmek istiyorum.

Bu düşünceye kendimi iterken TürkNet'e geçiş yapma fikri vardı kafamda fakat herhangi bir sorunda müşteri hizmetlerine bağlanamamak gibi şikayetler/sorunlar beni bu fikirden hızlıca alıkoydu. Ben de farklı ISS'lere yönelmek istedim. İnternet üzerinden araştırma yaparken Millenicom ve NetSpeed gibi ISS'lere rastladım. Daha önce kullanan birisiyle tanışmadığım için forumdaki konuları araştırdım ve biraz da olsa bilgi edindim. Bu arada belirtmem gerekir ki Kablonet ve Superonline altyapım bulunmamakta. Millenicom verilerine göre alabileceğim internet hızı 76Mbps, TürkNet bana 35Mbps olan paketi önermekte. Extranet altyapı sorguladığım zaman da maksimum 76Mbps altyapım bulunmakta.

Sorularıma gelirsek;
*TürkNet, Millenicom ve NetSpeed arasında bir seçim yapmam gerekiyor. Hangisini seçmek hangi açılardan daha mantıklı olur?
*Benim için önemli olan fiyat, performans ve müşretiye olan tutum. Tahmini en fazla hangisi bu özellikleri karşılar?
*Bir sorun olduğu zaman ilgilenme ve ulaşabilme kolaylığı açısından hangisi daha önde?
*Maksimum 76Mbps olan altyapımın ne kadarından yararlanabilirim?

Şimdiden cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim.
 
Daha önce NetSpeed'i 1 yıl kullanmış olarak memnundum. İnternetimde herhangi bir kopma olmadı. Hız olarak ise 16 ise 15 veriyordu en az. Online oyunlarda herhangi bir ping sorunu da yaşamadım. Müşteri hizmetleri nasıl ama bilmiyorum. Hiç ihtiyaç duymadım çünkü.
 
Öncelikle şunu belirteyim sıkıntı bende oldu diye sizde olacak diye bir şey yoktur. Şimdi çektiğim sıkıntıya geleyim. Ben ''Netspeed'' kullanıcısıydım, 3-4 ay gibi bir süre kullandım. Bana 16 Mbps internet vereceklerini söylemişlerdi ama interneti bağlattığım zaman alabildiğim maksimum 8 Mbps oldu. Düzelir belki diye 3-4 ay bekledim. Müşteri hizmetlerini aradığımda sürekli aynı cevabı aldım: Biz burdan 16 Mbps gönderiyoruz ama apartmandaki dolaptan modeminize 6-8 Mbps (Her seferinde sayı değişiyordu) geliyor. Sıkıntı bizde değil, kablolarınızı kontrol edin dediler. Ben de dayanamadım ve Türknet'e geçiş sağladım. Geçiş yapmadan önce bölgemdeki saha dolaplarında yenileme yaptılar. Maksimum alacağım hız 75 Mbps olduğu halde 8 Mbps almıştım. Türknete geçtiğim zaman aynı kablolar ile şuan 75 Mbps download 8 Mbps upload alıyorum. Geçen internetimde bağlantı sorunu oldu ve bu sorunu çözmeleri 3 gün aldı. Müşteri hizmetleri olmaması kötü bir şey cidden.
 
Karşılaştırmak gereken özellikler müşteri hizmetleri ve fiyat/performans kalıyor geriye.

Araştırdığım her yerde hepsinde sıkıntı olduğu yazıyor. Tartışmasız hepsi sıkıntılı fakat en akla mantığa yatkın olanı seçmek gerekiyor. TürkNet fiyata göre en yüksek hızı verebiliyor olduğu söyleniyor fakat müşteri hizmetleri kısmında sınıfta kalıyor, NetSpeed'den genel olarak memnun herkes fakat 35Mbps'den yüksek paketleri bulunmamakta. Millenicom ise karışık. Hangisini tercih etmem gerektiğini gerçekten kestiremedim.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı