Hangi Linux dağıtımı daha iyi?

TRMKTR

Decapat
Yer
Dünya
Hepinize merhaba. Şu ana kadar Manjaro, Kali Linux, Ubuntu, Linux Mint ve archlinux kullandım. Denediklerim arasında Manjaro'nun hızı diğerlerinden daha iyi geldi bana. Fakat çoğunlukla Debian tabanlı Linux işletim sistemlerini kullanınca komutlara bir türlü alışamadım. Sistemim çok iyi değil. Yükleyeceğim Steam'den bir iki oyun ama performans olarak iyi bir sonuç almak istiyorum. Bu aşamada sizce hangi Linux dağıtımını kullanmalıyım? (Xfce veya GNOME diyerek belirtirseniz iyi olur)

Laptopuma Fedora kurdum. En stabil dağıtımın Fedora olduğunu düşünüyorum. Kasma ısınma yaparken Ubuntu'da ve Mint'te. Fedora'da sorunsuz çalışıyor bilgisayarım.

Hepinize merhaba. Şu ana kadar Manjaro, Kali Linux, Ubuntu, Linux Mint ve archlinux kullandım. Denediklerim arasında Manjaro'nun hızı diğerlerinden daha iyi geldi bana. Fakat çoğunlukla Debian tabanlı Linux işletim sistemlerini kullanınca komutlara bir türlü alışamadım. Sistemim çok iyi değil. Yükleyeceğim Steam'den bir iki oyun ama performans olarak iyi bir sonuç almak istiyorum. Bu aşamada sizce hangi Linux dağıtımını kullanmalıyım? (Xfce veya GNOME diyerek belirtirseniz iyi olur)
Fedora KDE ya da GNOME bence, oyunda Ubuntudan daha fazla alıyordum diye hatırlıyorum artık ayunlar zaten illa kullanmam gerekeceği için Windowsda

Fedora KDE ya da GNOME bence, oyunda Ubuntudan daha fazla alıyordum diye hatırlıyorum artık ayunlar zaten illa kullanmam gerekeceği için Windowsda
Hocam Ubuntuya geçmek istemiyorum. Aşırı derecede bug var. Özellikle snap store'a geçildiğinden beri daha da arttığını düşünüyorum. Snap store bir türlü açılmıyordu. Ubuntu benim sinirlerimle oynadı baya

AMD A6 3600 2.1GHz
8 GB RAM
120 GB SSD

MX Linux Xfce kullanabilirsiniz sanırım. Fakat Brawlhalla gibi oyunlar oynuyorsanız eğer o distro analamadığım bir şekilde o oyunu açmıyor. Fakat şöyle bir şey var, çoğu Linux distrosu genel itibari ile birbirinin aynısıdır. Linux Mint'in Xfce versiyonunu da kullanabilirsiniz. Fedora yönünde bir tecrübem olmadığı için o konuda bir şey söyleyemem.

Hocam Ubuntuya geçmek istemiyorum. Aşırı derecede bug var. Özellikle snap store'a geçildiğinden beri daha da arttığını düşünüyorum. Snap store bir türlü açılmıyordu. Ubuntu benim sinirlerimle oynadı baya
Software center bütün gnome dağıtımların ortak kanseri, onun yerine flutter ile yazılmış bir snap store kullanıyorum, fazlasıyla iyi.

Hocam son zamanlarda POP!_OS adını sıkça duymaya başladım. İyi midir bu işletim sistem hiç kullandınız mı? Ve Fedora ile MX Linux arasında hangisini tercih etmeliyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı