Hangi Linux dağıtımı kullanılmalı?

Wine benim bildiğim oyun dışındaki programları düzgün çalıştırmıyor. Wine da.
Düzgün çalışan bir program görmedim.

Tamamen bir Windows emulatörü değil de Wine Windows API'lerini Linux'ta çalıştırmayı hedefleyen bir uyumluluk katmanı olduğu için tüm programları rahat çalıştıracak diye bir şey yok tabii ki de.

Ama çeşitli programlar ile açılmayanlar giderilebiliyor.

Çalıştırabilenler Playonlinux, bottles ve vinegar vb. gibi programlardır.

Eğer bunlara rağmen çalışmıyorsa VMware ile sanal ortamda ekran kartı kullanılacaksa(GPU passthrough) veya dualboot yapılarak kullanılmalıdır.

Ki arkadaş dualboot yapacak büyük ihtimalle.

Linux'a neden geçmek istediğinizi anlamadım. Oyun, edit vs. diyorsunuz Windows bu konuda Linux'dan çok daha üstün hem Linux'da bazı dağıtımlar EXE dosyaları açamaz Steam vs. den indirmek zorunda kalırsınız. Hem edit işi diyorsunuz EXE dosyaları açamaz ki.
dostum şöyle söyleyeyim linux kullanıp elimi komut satırına alıştırmak istiyorum ki şöyle düşün linux saf performans olduğu için yani windows gibi şişmiyor ben yıllardır windows kullanırım çok güzel işletim sistemi ama dediğim gibi bi değişiklik olsun istiyorum + render yaparken windowstan daha hızlı yapar linux bence

Tamamen bir Windows emulatörü değil de Wine Windows API'lerini Linux'ta çalıştırmayı hedefleyen bir uyumluluk katmanı olduğu için tüm programları rahat çalıştıracak diye bir şey yok tabii ki de.

Ama çeşitli programlar ile açılmayanlar giderilebiliyor.

Çalıştırabilenler playonlinux, bottles ve vinegar vb. gibi programlardır.

Eğer bunlara rağmen çalışmıyorsa VMware ile sanal ortamda ekran kartı kullanılacaksa(GPU passthrough) veya dualboot yapılarak kullanılmalıdır.

Ki arkadaş dualboot yapacak büyük ihtimalle.

Dual boot değil de harici SSD m var ona kuracağım istediğimde Type-C çıkışı var laptopta oraya takıp BIOS'tan geçerim gibi düşünüyorum eğer oluyor sa dualboot için yer yok ana SSD de 120GB alan kaldı Forza Horizon 5 yükledim 150GB :D

Ve de hocam dediğim gibi Zorin OS ISO var elimde kurup deneyeceğim olmaz ise Pop!_OS veya Ubuntu kurarım Ubuntu kullanma şansım oldu biraz daha basit gibi geliyor Ubuntu bana da bakacağız göreeceğiz

Şimdiden h. O bana :)) yardımlarınız icin sağ olun

Dosya Ekleri

• 17374653143383738093784910545750.jpg
    17374653143383738093784910545750.jpg
    105,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı