AMD GPU takılıyorsan ve sistemin iyi ise, Arch base otiziminden uzak dur. Yok abi ben minimal istiyorum, patatestte boşta 500KB harcayacak diyorsan, stage 3 musl LLVM S6 Gentoo kur. Stock i3WM takıl. Minimalizm kralı. (slackware, Alpine ve artix de tercih edilebilir) geniş depo, sorunsuz, taş gibi, sorunu hızlı çözecebileceğin distro Debian ve ubuntudur.
setup-alpine kurulumu tamamlayıp yeniden başlatınca da kullanıcına girip doas setup-desktop yazıp gözüne hitap edeni kurabilirsin.Alpine kur. Minimalistliği felsefe haline getirdiysen seversin.
En iyi distro yok ihtiyacına göre olan vardır.
Kurulumu oldukça hızlı terminal ekranında sana sorar sende cevaplarsın.
Kurulum medyası açılıncasetup-alpinekurulumu tamamlayıp yeniden başlatınca da kullanıcına giripdoas setup-desktopyazıp gözüne hitap edeni kurabilirsin.
Genel kullanım için Ubuntu yada openSUSE Tumbleweed öneririm.Hocam ana PC'ye ne kurmamı önerirsiniz laptopta şu an Alpine var zaten ama çok da yeni başlayan birine uygun gibi gözükmüyor Alpine olduğu sürece ana PC'de sorun çekerim.
Genel kullanım için Ubuntu'ya da OpenSUSE tumbleweed öneririm.
OpenSUSE Tumbleweed'i kurarken KDE Plasma seçip en sonki özet ekranında "yazılımlar" başlığına tıklayıp aşağıdan detaylar seçeneğine basıp sadece "plasma base" olanı seçersen minimal bir kurulum olur. Fazla minimaldir discover6 gibi mağaza uygulamalarının seçimlerini bile kaldırır.
Ubuntu kurulumlarında minimal mi yoksa full kurulum mu olsun diye sorar.
Linux Mint de minimal değildir. Gereksiz ofis yazılımları falan var. Sürücülerde sorun çıkarmaz. Xfce istiyorsan Xubuntu kur. Minimal kurdun mu kuş gibi hafif sistem olur.Linux Mint Xfce peki hocam onu kursam driverlarda filan sorun çıkarır mı?
Void Linux öneriyorum.Şimdi Xfce dahilinde ya Void'ya da devuan kuracağım en minimalistlik ve legacy kerneli + deposu daha geniş olan hangisiyse onu indirmeyi planlıyorum, sizce en uygunu hangisidir?
Void Linux öneriyorum.
Sormamda bir sakınca yoksa neden legacy kernel istiyorsunuz?
Üstüne LTS kerneli kurup kullanabilirsiniz.
Kullanmasını biliyorsanız suckless dwm öneririm yoksa Xfce4 ya da i3 iyi.
Devuan'da iyi bir tercih deposu daha geniş.
Void Linux öneriyorum.
Sormamda bir sakınca yoksa neden legacy kernel istiyorsunuz?
Üstüne LTS kerneli kurup kullanabilirsiniz.
Kullanmasını biliyorsanız suckless dwm öneririm yoksa Xfce4 ya da i3 iyi.
Devuan'da iyi bir tercih deposu daha geniş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.