Hangi Linux sistemine geçmeliyim?

Ha hack yapacaksınız ama erken, erkenden federallere haber verelim başlamadan bitirsinler. :p
Bu arada yazılım ile uğraşacaksan;

- Ubuntu
- Arch Linux
- Manjaro
- Debian

bu dağıtımlar tavsiyemdir.
Hack dediğim de öyle yasadışı şekilde değil :d CEH sertifikası falan almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.

Ağ yönetimi, bakımı, sızma testleri, güvenlik düzeyi ile ilgili doğru ve güncel bilgiler alabileceğim bir kaynak aramaktayım

Wow, sakin olmalısın. Önce ağların yapılarını tamamen kavraman gerekli, tıpkı programlama için algoritmayı kavramak gibi düşünebilirsin. MEB(Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından çeşitli alanlar için modüller bulunuyor, daha önceden incelemiştim. Güncellenmesi gerekli ama gerçekten de içerisinde birçok veri bulabileceğin modüller var. Farklı şeyler de öğrenebilirsin, neredeyse her konu hakkında bulunuyor faydalı olabileceğine inanıyorum. Orada yazanların hepsini öğrensen sızma vb. şeyler için aklında soru işareti kalmaz, hatta aklında tüm soru işaretlerini giderebilir. Tabii öğrendikçe yerini yenilerine bırakacaklar. :D

Şöyle bir kaynak bırakayım: || MEGEP ||
ALAN: BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
DERS: AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME

şeklinde seçerseniz bir çok modüle ulaşabilirsiniz, ilgili kişiler görmek çok güzel.
Kolay gelsin. :)

İlk defa kullanacaksanız Ubuntu tavsiye ederim. Bu arada Linux kullanacaksanız Terminal ile haşir neşir olmaya hazır olmanızı öneririm.

Güncel olan ve güncel kalacak olan Linux dağımtıları olarak şunları öneririm;

- Ubuntu
- Manjaro
- Debian
- Kali
- Linux Mint
- Arch Linux
kesinlikle ilk kullanım için ubuntu çok iyi ve alışması çok kolay sürüyor yaklaşık 15 yıllık windows kullanıcısıyım elim cup! diye oturdu sisteme :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı