Hangi Linux versiyonuna geçilmeli?

Biraz macera istiyor gibisiniz. OpenSUSE önerebilirim arch kadar zor değil. Bir tık kolayı gibi düşünün. Tumbleweed versiyonunu indirebilirsiniz.
Yok şimdi delir miyim bir tık daha kolayı var mı?

Biraz çılgınlık olması açısından belki saf Arch'ı elinizle kurmayı deneyebilirsiniz. Dokümantasyonlarından baka baka.

Ayrıca Visual Studio desteklenmiyor Linux'ta.
VS Code destekleniyor hocam linux'ta.

Sistem;
İşlemci: Intel Core i7 10510U.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX 130.
RAM: 8 GB.
Depolama: 475 GB.

Online olarak Fortnite falan oynarım şu an singleplayer oyunlar oynuyorum sitemim yüzünden maksimum oynayabileceğim oyun GTA veya Witcher 3 Linux az sistem kullanırsa belki biraz daha öteye geçebilirim.

Linux'da yazılım konusunda rahat diye biliyorum ama şu an kendimi geliştirmek için Photoshop ve Visual Studio kullanıyorum ve Linux'a geçeceğim için Windows programlarından Word exxel ve PowerPoint'in yerini dulduracak uygulamalara ihtiyacım var.

Windows'tan farklı şey kolay kolay gözümün önüne gelmiyor önerebilreceğiniz versiyonların içinden seçebilirm zaten standart haliyle yavaş yavaş oynayıp özelleştirmeyi düşünüyorum.

Onu duymuştum ama zaten öylesine Photoshop'u yüklü tutarım ve o konularda yeteneğim falan da yok Photoshop'u silsem de çok da önemli değil GIMP var zaten.

Fortnite maalesef Linux desteklemiyor. Oynayamazsın. Visual Studio yok ama VS Code ve bir sürü alternatif yazılım var. Office için LibreOffice, onlyoffice, Google workspace gibi alternatifleri beğenmezseniz Office'i internet kullanabilirsin.

Linux Mint Cinnamon, KDE Neon ve Garuda Linux dağıtımlarına bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı