Hangi MacBook modeli tercih edilmeli?

YKS'den kaç yaptın ben onu merak ettim nickden.

Üniversitede kullanmak için alacağım. Ağır işlerde kullanacağımı sanmıyorum çünkü iktisat öğrencisiyim. Daha önce hiçbir Apple ürünü kullanmadım. Tercih konusunda yardımcı olur musunuz?

1| 13" Pro ( M.2) 8 GB 256 GB.

2| M.2 16 GB 256 GB.

3| M.2 8 GB 512 GB.

4| M1 16 GB 256 GB.

5| M1 8 GB 512 GB.

6| M1 16 GB 512.

M2 Air sorunlu. Soğutması kötü ve 256'lık SSD alırsanız tek parça olduğu için M1 SSD'sinden kötü performans veriyor internetteki videolara göre. Yük altında da soğutması kötü olduğu için M1'den kötü. Onun dışında ihtiyacınıza göre bakabilirsiniz. Kapsamlı uygulamalar çalıştıracaksanız 16 RAM gerekli gibi. 256-512 farkı ise size kalmış M1 için. Harici disk ile kullanmayı da düşünebilirsiniz fiyat farkı çok fazla.

Air serisinde soğutma bulunmuyor zaten. Fan bile yok. Ne bekliyorsunuz ki?

Yani ağır iş yapacaksan 16 GB RAM'li versiyonu tercih edebilirsin ama dediğin gibi klasik okul işleri yapacaksan fazla bile gelir
Şöyle bir ekleme yapayım M.2 8 256 da eğer RAM yetersiz gelirse M1 8 256'dan daha düşük performans veriyor. Eğer hafızaya ihtiyacınız varsa 6. seçenek eğer yoksa 2. seçenek.
hafızaya ihtiyacım yok. Zaten OneDrive'da 5 TB depolama alanım var. Telefonumda 256 GB. Bende ikinci seçeneğin en iyisi olduğunu düşünmüştüm. Klasik okul işlerinin yanında çok nadiren L4D2 ve Portal oynarım oyunlarım için Mac'in yeterli olacağını sanıyorum.

YKS'den kaç yaptın ben onu merak ettim nickden.
geçen sene girip yerlesmistim 260 puana 260 bin siralama mi ne yapmıştım.

Hafızaya ihtiyacım yok. Zaten OneDrive'da 5 TB depolama alanım var. Telefonumda 256 GB. Bende ikinci seçeneğin en iyisi olduğunu düşünmüştüm. Klasik okul işlerinin yanında çok nadiren L4D2 ve Portal oynarım oyunlarım için Mac'in yeterli olacağını sanıyorum.

O zaman 2. Seçenek sizin için en uygundur

Air serisinde soğutma bulunmuyor zaten. Fan bile yok. Ne bekliyorsunuz ki?
M1 airlerde fansız da olsa metal plaka var soğutan ısının yayılmasını sağlayan. M2 airlerde metal plaka yok çok daha kötü bir soğutma var. Pro'lar ile arasında fark olsun diye bilinçli yapıldığı iddia ediliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben 6 yıldır 4 GB 128 SSD i5 Air kullanıyorum. Yavaş yavaş değişme zamanı geldi.
Kısa zaman içinde M1 8 GB 256 SSD düşünüyorum. Eğer çok fiyat farkı olmaz ise M2 ‘de olur 8 GB çoğu iş için yeterli.

M1 Air'lerde fansız da olsa metal plaka var soğutan ısının yayılmasını sağlayan. M2 Air'lerde metal plaka yok çok daha kötü bir soğutma var. Pro'lar ile arasında fark olsun diye bilinçli yapıldığı iddia ediliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Metal plaka pasif olarak bir soğutma sağlamıyor. Metal plaka nerede var bilmiyorum açıkçası. MacBook'lar zaten metal kasa.

Farklı forumlarda da tartışılmış

Metal plakadan kastım heatsink. M1 Air'de ilk resimde tuttuğu yerde metal plaka var. Isı dağılımın daha iyi olması için. M2 Air'de ise o kısım boş. M2 Air termal mod yapılırsa M1'den daha iyi performans veriyor daha az darboğaza giriyor fakat fabrika çıkışı haliyle M1'e göre çok daha kısa sürede darboğaza giriyor videolardaki testlere göre. Garip bir şekilde fabrika çıkışı M1 daha avantajlı bir durumda şu an. İşin içine M2'lerde 256gb ssd ile 512gb ssd arasındaki performans farkını da katınca M1 Air bayağı avantajlı gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı