Hangi mesleği seçmeliyim?

Murat_Bozkurt

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler. Şu an 10.sınıf bitti ve 11.sınıfa geçeceğim. Ve hala aklımda kesin bir meslek seçimi yok ülkenin şartlarından dolayı ne seçeceğimi bilemiyorum. İlk başta tıp istiyordum ama doktorlara yapılan mobbing, ve şiddet dolayısıyla soğudum. Öğretmenlerime danıştım ve gelen cevaplar genetik mühendisliği, yazılım tarafında oldu. Hangi bölümü seçmeliyim, hangi üniversiteye gitmeliyim. Sizin fikirleriniz nelerdir çok merak ediyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ne seviyorsun neyle uğraşmaktan keyif alıyorsun onu da düşün. Yazılım veya makine mühendisliği veya başka bir mühendislik olabilir ama iş sende bitiyor. Mesela yazılım uzaktan güzel gelebilir ama yazılımcılar nasıl çalışıyor ona bak. Siyah bir ekranın önünde sürekli kod yazacaksın mesela. Sen bunu yapabilir misin, ister misin bunu kendine sor öncelikle. Hakkında hayırlısı olur umarım.

Ne seviyorsun neyle uğraşmaktan keyif alıyorsun onu da düşün. Yazılım veya makine mühendisliği veya başka bir mühendislik olabilir ama iş sende bitiyor. Mesela yazılım uzaktan güzel gelebilir ama yazılımcılar nasıl çalışıyor ona bak. Siyah bir ekranın önünde sürekli kod yazacaksın mesela. Sen bunu yapabilir misin, ister misin bunu kendine sor öncelikle. Hakkında hayırlısı olur umarım.
Hocam bence siyah bir ekranın önünde sürekli kod yazacaksınız demeyin. Böyle deyince sıkıcı gibi gözüküyor ama bir kod yazdığında bunun çalıştığını görmek insana keyif veriyor. Yani saatlerce yazı yazmak kadar sıkıcı bir şey değil. Bence eğer matematiği iyiyse yazılım tercih etmesi uygun olur.

Hocam bence siyah bir ekranın önünde sürekli kod yazacaksınız demeyin. Böyle deyince sıkıcı gibi gözüküyor ama bir kod yazdığında bunun çalıştığını görmek insana keyif veriyor. Yani saatlerce yazı yazmak kadar sıkıcı bir şey değil. Bence eğer matematiği iyiyse yazılım tercih etmesi uygun olur.
Belki onun hoşuna gitmeyecek bilemeyiz hocam.

Örnek olarak verdim tabiki de siyah ekrandan fazlası. Demek istediğim dışardan duydukları değil de gerçekten bu işi yapanların ne yaptıkları ve nasıl bir aşamadan geçtiğini(eğitim) araştırması ve bu süreçte kendisini hayal ediyor mu onu düşünmesi lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı