Hangi Mevsimde Askere Gitmek Daha Mantıklıdır?

abaka

Kilopat
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
152
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar.

Askerde mevsimsel bir sıkıntı çekmemek için hangi mevsim aralığında askere gitmek daha iyidir? Hangi aylar daha sorunludur?

Herkese iyi forumlar.
 
6 ay oldu şu an kış sonlarında gitmek daha mantıklı. Kış biterken ilk bahar gibi girebilirseniz daha iyi olur lakin mesela ben sıcağı sevmiyorum eğer soğuğu seviyorsanız da sonbahar başlarında giriş yapacaksın.
 
Vatan görevi için zaman beklenmez. Vatan için iyi-kötü farketmez her vakit görevini yaparsın.
Orası öyle bende o şekilde düşünüyorum lakin insan bu çeşitli sıkıntıları olabilir. Belki soğukta bir hastalığı nüksediyor o yüzden sormuş olabilir çürük raporu da kabul etmiyor yoksa dediğin gibi.
 
Bu tamamen gittiğiniz eğitim yerine göre değişiyor. Genel olarak yaza denk gelirseniz elinizde G3, tüfek omza, selam dur, atış eğitimleri, yürüyüş eğitimleri yaparsınız. Tüm bunları ortalama 40°C altında 45 dk eğitim 15 dk dinlenme şeklinde yaparsınız. Ama gittiğiniz yerde dingiller olacağı için dinlenmeden sürekli eğitimde yapabilirsiniz.
 
Büyük oranda İlkbahar, olmazsa sonbahar, olmazsa yaz, olmazsa kış olarak düşünüyorum. Bedelli askerlik yapacağım için 1 ay çok sıkıntı olsa bile dayanılabilir bence
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı