Hangi OLED monitör seçilmeli?

Mr.Bonjovi

Megapat
Merhaba. Yeni sistem topladım. CPU 9800x3D, GPU daha almadım ama Zotac 5070 Ti Solid Core alacağım sanırım.
Elimde BenQ 24" 1080p 120Hz monitor var.
OLED bir monitör alsam daha keyifli olur diye düşündüm.
Boyut olarak 27" ve 2K bir monitör uygun olur gibi geliyor, sizin de görüşlerinize açığım bu konuda tabii.

3 monitör arasında kalmıştım ASUS tarafından fakat başka bir forumda yardım isterken bir arkadaş çok düşünme Philips 8000 serisi al geç yazmış.

Seçenekler şimdilik 4 oldu. Fiyatlar neredeyse aynı.
Ürün Norveç'ten alınacak o yüzden TR'deki fiyatlar önemli değil.

Seçenekler;
ASUS ROG STRIX XG27ACDNg 360Hz 2 k QD OLED.
Philips 27M2N8500/00 360Hz 2K QD OLED.
ASUS ROG STRIX XG27AQDMg 240Hz 2 k WOLED.
ASUS ROG Swift PG27AQDM 240 Hz 2 k OLED.

Seçmesi zor.
Hz farkları var, hepsi OLED olsa da panel farkı var. HDR10 ve HDR400 farkı var. Parlak ve mat panel farkı var.

Seçim konusunda görüş öneri ve yardımlarınızı bekliyorum 🙏

30 bin TL ile Dell var onu alabilirsin. Benim tavsiyem parlak panel al eğer çok fazla monitöre tersine ışık vuran bir yerde değilsen.

XG27ACDNg bariz hepsinden üstün. Birincisi aralarındaki en yeni modellerden. İkincisi parlak kaplama. Yani canlı ve doygun renkler. Üçüncüsü en yüksek parlaklık bunda var. İncelemelerde bariz üstün çıkıyor.

30 bin TL ile Dell var onu alabilirsin. Benim tavsiyem parlak panel al eğer çok fazla monitöre tersine ışık vuran bir yerde değilsen.

AW2725DF kullanıyorum. ASUS XG27ACDNg ile muadil bir ürün. ASUS daha fazla özellik, koruma vs barındırmasının yanında parlaklığı yüksek. LCD seviyesinde hemen hemen. Dell'in parlaklığı düşük. G6 ise mat ve ASUS'tan düşük parlaklığa sahip. Konudaki en iyi monitör XG27ACDNg.

Ürün yurt dışında yaşadığım yerde Norveç’de alınıcak. Tavsiye için teşekkürler fakat yazdıklarım haricinde neden farklı bir model önerdiğinizi yazarsanız çok faydası olur.

XG27ACDNg bariz hepsinden üstün. Birincisi aralarındaki en yeni modellerden. İkincisi parlak kaplama. Yani canlı ve doygun renkler. Üçüncüsü en yüksek parlaklık bunda var. İncelemelerde bariz üstün çıkıyor.

AW2725DF kullanıyorum. ASUS XG27ACDNg ile muadil bir ürün. ASUS daha fazla özellik, koruma vs barındırmasının yanında parlaklığı yüksek. LCD seviyesinde hemen hemen. Dell'in parlaklığı düşük. G6 ise mat ve ASUS'tan düşük parlaklığa sahip. Konudaki en iyi monitör XG27ACDNg.
Yeni modelleri yalan yok çok bilmiyorum. Teknik incelemesine baktığım bunlar vardı en son ama öyle diyorsanız öyledir.

Yeni modelleri yalan yok çok bilmiyorum. Teknik incelemesine baktığım bunlar vardı en son ama öyle diyorsanız öyledir.

Rtings yorumuna bakmak isterseniz diye bırakıyorum.

IMG_2759.jpeg

Dell ve Samsung arasında da yoğun ışık alan bir ortamdaysanız Samsung aksi halde doygun renklerden ötürü Dell tercih edin diye yazmışlar.

Bilgi için teşekkürler.
Panel olarak QD Oled bir panel, 360 hz fakat XG27AQDMG ise Woled ve parlak bir panel.
Mavi ve beyaz ışık konusu kafamı kurcalıyor. Woled olanda mavi yerine beyaz ışık kullanılıyor sanırım.
Recep Baltaş’ın 2 inceleme videosunu izledim. Umarım konumu görüp seçim yapmam konusunda bir fikir verir. Etiketleme yapılabiliyor mu? Bilemedim nasıl yapacağımı.

Rtings yorumuna bakmak isterseniz diye bırakıyorum.

Eki Görüntüle 2453497

Dell ve Samsung arasında da yoğun ışık alan bir ortamdaysanız Samsung aksi halde doygun renklerden ötürü Dell tercih edin diye yazmışlar.
Zaten bende o şekilde bilgilendirme yazdım. Işık alan bi ortamda değilsen parlak bi panel al yazdım zaten doğru. İki türlüde önerdim. Asus olanların incelemelerini izlemedim.

Bilgi için teşekkürler.
Panel olarak qd OLED bir panel, 360 Hz fakat XG27AQDMg ise woled ve parlak bir panel.
Mavi ve beyaz ışık konusu kafamı kurcalıyor. Woled olanda mavi yerine beyaz ışık kullanılıyor sanırım.
Recep Baltaş'ın 2 inceleme videosunu izledim. Umarım konumu görüp seçim yapmam konusunda bir fikir verir. Etiketleme yapılabiliyor mu? Bilemedim nasıl yapacağımı.

Burada açıklaması var.

IMG_2760.jpeg

Dediğim gibi acdng en iyisi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı