Hangi programlama dillerini biliyorsunuz?

Birçok farklı dille çalıştım. Lakin işte X dilini biliyorum gibi pek derdim yok. Yazdığım program için hangi dil gerekiyorsa o dili kullanıyorum.

Ancak en çok kullandığım dili soruyorsanız C# ve JavaScript derim.

@533388 genelde JS için Framework kullanmıyorum. Lakin müşteri isteğine göre Node.js ve jQuery (Ajax için) kullanıyorum. Onun dışında JS ile ilgili her şeyi Framework olmadan vanilla hali ile yazıyorum.

@RaSGooL hocam amacım basit belli worls yazdıran flasha boot edilen bir kernel yazıp onu geliştirmek Udemy'de kernel development diye bir kurs vardı onu inceleseniz ben pek anlamadım da.

@RaSGooL hocam sizin artıklarının bira gömülü sistemlere giriyor yani elektrik elektronige.
Kernel dediğin olay donanımdır zaten. Sen daha bir donanımın nasıl çalıştığını anlamadan kernel yazmaya çalışamazsın. Donanım diyorsan elektroniğe girmek zorundasın. Ben sana en temek olayları anlaman için bunları verdim. z80 system araştır. Mesela bu sistem için kernel kodları;

@RaSGooL hocam ama devre oluşturmama gerek var mı ya da daha ileri seviye bir de forumdaki üyeler bilg muh kernel için daha iyi olur demisti.
İyi olur zaten. Attıklarım bilgisayar mühendisliği dersleri idi.

Peki yazdığın kernel kodlarını nasıl kullanmayı düşünüyorsun? Aslında ilk sorum bu yüzdendi, ne için lazım?

@RaSGooL hocam nasıl kullanma derken ilk başta hello eorld yazdırıp boot edilsin flashtan sonra da mesela işlemci adını falan gösterim ekranda o tarz basit bir şey ve Assembly de gerekli galiba.

@RaSGooL hocam nasıl kullanma derken ilk başta hello eorld yazdırıp boot edilsin flashtan sonra da mesela işlemci adını falan gösterim ekranda o tarz basit bir şey ve Assembly de gerekli galiba.
Bu basit bir sistem için bile bilmen gereken konular var. Donanım mimarileri (x86 arm vs), işletim sistemi (bellek yönetimi, dosya sistemi, senkronizasyon vs), boot loader (pek bilgim yok, hello world çıktısını görmek için ekran sürücüsü? vga?)

Ben derinlemesine düşünüyor da olabilirim. Bu konu hakkında ilk yaptığım yorumdayım halen. Bunun dışında pek önerebileceğim bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı