Hangi Python sürümünü ve paketini indirilmeli?

Lykoss

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımda Windows 7-32 bit var. Python yüklemek istiyorum.Hangi sürümü ve paketi indirmeliyim.Sistemim çok eski,programı açtığımda sorun olur mu?
Adsız3.png

Hangisi?

Python 3.9 ve üzeri yalnızca Windows 8 ve üzerinde desteklenmektedir.

Python 3.8.10 dağıtımının "Windows Installer (32 Bit)" yazan halini bilgisayarına kurmalısın. Sorunsuzca bilgisayarında çalışacaktır.

Ekrandakilerin hepsi Windows 7 desteklemiyor diyor. Daha eski sürümleri yüklemeyi deneyin.

Eki Görüntüle 1038857

Bunun 32 bit olanını yükleyin.
diğer sürümlerde farklı bir yazı yok
Python 3.9 ve üzeri yalnızca Windows 8 ve üzerinde desteklenmektedir.

Python 3.8.10 dağıtımının "Windows Installer (32 Bit)" yazan halini bilgisayarına kurmalısın. Sorunsuzca bilgisayarında çalışacaktır.
çok teşekkürler

Önemli farklar yok. 3.7 öncesi ve 3.7 sonrasında bazı farklar gelmiş. Genelde ilaveler eklenmiş olur. Python 2.0 iyi bilen birisi rahatlıkla Python 3.9 kullanabilir. Hatta daha rahat kullanır.

Python 2.0 iyi bilen birisi rahatlıkla Python 3.9 kullanabilir. Hatta daha rahat kullanır.
Buna katılmıyorum. Python 2 ile Python 3 arasında oldukça farklı syntax kullanımı mevcut. Yapılan değişiklikler alışması zor değil fakat farklı. Ana kütüphaneler de ise asıl değiştirilmiş çok fazla fonksiyon mevcut.

Ki 3.7 ile 3.8 arasında bile ciddi değişiklikler mevcut Web API yönetimi üzerine. Sırf bu yüzden 3.8 ile yazılan programlar 3.7 ve altını desteklemiyor.

Buna katılmıyorum. Python 2 ile Python 3 arasında oldukça farklı syntax kullanımı mevcut. Yapılan değişiklikler alışması zor değil fakat farklı. Ana kütüphaneler de ise asıl değiştirilmiş çok fazla fonksiyon mevcut.

Ki 3.7 ile 3.8 arasında bile ciddi değişiklikler mevcut Web API yönetimi üzerine. Sırf bu yüzden 3.8 ile yazılan programlar 3.7 ve altını desteklemiyor.
Python'u bir kere öğrenmiş birisi için bunlar fifi den şeyler. Köklü möklü büyük bir fark yok arada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı