Hangi şampuan seçilmeli?

emyw

Centipat
Arkadaşlar saçımda yağlanma ve biraz kepeklenme sorunu var. Sanırım ince telliyim ve saçım genetik olarak dökülmeye yatkın.
Daha yaşım gençken saçlarıma dikkat etmek istiyorum.
Saçımı her gün yıkıyorum ama yatıp kalktığım anda yağlanıyor.
Rica ediyorum bana uygun güzel bir şampuan önerisinde bulunun.

Saçını her gün yıkama. En az bir gün ara ver hatta kış aylarında bunu ikiye çıkar çünkü saçın bir yağ dengesi var ve her gün yıkarsan bozmuş olursun.

Hazır tatilken bende saçımı olabildiğince yıkamıyorum bir tek evden çıkcağımda yıkıyorum ama yağlanma sorunu azalmadı. Okulum açılınca her gün yine yıkamak zorunda kalacağım bu yüzden bir şampuan önerisi istiyorum.

Hazır tatilken bende saçımı olabildiğince yıkamıyorum bir tek evden çıkcağımda yıkıyorum ama yağlanma sorunu azalmadı. Okulum açılınca her gün yine yıkamak zorunda kalacağım bu yüzden bir şampuan önerisi istiyorum.
Okul açıldığında niye her gün yıkamak zorundasın bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim. Sebum denilen bir salgı var saç derisini kaplayan ve bu salgı yağlı olup saç derisini dış etkenlerden korumak içindir. Sen her gün saçını yıkadığında bu sebumu uzaklaştırıyorsun ve saç derisi kendini korumak için olağandan daha fazla bu salgıyı üretiyor. Haftada maksimum 3 kere yıka saçını ve bunu düzenli yap ki aradaki farkı gör. Şampuan önerisi içinse genelde limon-çay özlü şampuanlar tercih ediliyor daha iyi arındırmasından ötürü.

Okul açıldığında niye her gün yıkamak zorundasın bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim. Sebum denilen bir salgı var saç derisini kaplayan ve bu salgı yağlı olup saç derisini dış etkenlerden korumak içindir. Sen her gün saçını yıkadığında bu sebumu uzaklaştırıyorsun ve saç derisi kendini korumak için olağandan daha fazla bu salgıyı üretiyor. Haftada maksimum 3 kere yıka saçını ve bunu düzenli yap ki aradaki farkı gör. Şampuan önerisi içinse genelde limon-çay özlü şampuanlar tercih ediliyor daha iyi arındırmasından ötürü.

Teşekkürler. Hocam her yatıp kalktığımda saçım yağlanmış oluyor. Yıkamazsam okula saçım yağlı gideceğim yıkarsamda daha hızlı yağlanacak kısır döngüde kalıyorum hep.

Arkadaşlar saçımda yağlanma ve biraz kepeklenme sorunu var. Sanırım ince telliyim ve saçım genetik olarak dökülmeye yatkın.
Daha yaşım gençken saçlarıma dikkat etmek istiyorum.
Saçımı her gün yıkıyorum ama yatıp kalktığım anda yağlanıyor.
Rica ediyorum bana uygun güzel bir şampuan önerisinde bulunun.

Bu şampuan bütçenize uygunsa denemenizi öneririm. Şampuanınızı saç derinizin her kısmına parmak uçlarınızla güzel bir şekilde yedirmelisiniz. Tek sefer şampuanlamanız yetmeyebilir, gerekirse 2 ya da 3 defa şampuanlayın. Şampuanı yalnızca saç derinize sürmelisiniz! Durulamaya geçtiğinizde saçınızdan akan şampuanla uç kısımları da hafif yıkayabilirsiniz. Eğer böyle yapmak istemiyorsanız, son şampuanlamanızı yaparken biraz şampuan alıp saçınızın orta ve uç kısımlarına yayabilirsiniz. Şampuan önemli bir etkendir, ancak saçınızın yağlanmasına sebep olan başka faktörler de bulunabilir. Kullandığınız tarağı en azından ayda 1-2 sefer yıkamaya, yastık kılıfınızı düzenli olarak değiştirmeye, ve saç kremi ya da saç spreyi gibi ürünleri saç derinize sürmemeye özen göstermelisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı