Hangi sistemi almalıyım Fx6300-Fx8320-İ5

baran9002

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben sitem toplama konu limiti aşımı nedeniyle ceza almıştım 40 dakika önce bitti cezam. Büyük ihtimal yine ceza yiyeceğim, ama sistemi bu hafta alabilme ihtimalim olduğu için konuyu açıyorum.
Temel amacım oyun oynamak, belki arada ufak render'lar yapmak. Bu yüzden topladığım sistemlerin resimlerini atacağım. Hangisinde en iyi performans alacağımı söylerseniz sevinirim. Bütçem 1800TL, ama sistemler 1900-2000 arası oldu. İnşallah hafta sonu 1800 yada altına inerler.

Sistemler:

FX6300 :
59P1QR.png

FX8320 :
Vpo1Mn.png

Core İ5 :
XWVrEk.png

Core İ7 :
6RgLyv.png

''Temel amacım oyun oynamak belki arada ufak render'lar yapmak'' cümlesini biraz açar mısın? Bunu yazan herkesi ya modellemeci, ya mimar, ya iç mimar, yada bu işle uğraşan biri sanıyorum. Eğer hobi olarak render alacaksan, direk oyun bilgisayarı toplaman daha mantıklı. Eğer renderla ciddi bir işin varsa oyunu değil düşünmek, oynamaya vakit bile bulamayabilirsin.

FX8320'yi al. Adam gibi oyun oynarsın, render alırkende yarım saat fazladan beklersin sorun olmaz. Tabi render almak deyince, bir milyon farklı yoldan render alma yöntemi geliyor aklıma. Umarım CPU tabanlı en popüler motor olan v-ray ile render alıyorsundur.

Hayırlı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen hobi olarak, yani zaten onu da kırk yılda bir. Fx 8320"nin olduğu sistemi alıp, ilerde 4gb daha ram alacağım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı