Hangi yazılım diline başlanmalı?

1. Başlangıç için en iyi dil diye bir şey yok.
  2. Dil ihtiyaca göre şekillenir, siz dile göre kodu yazmazsınız.
İstediğiniz alandan başlayın, Örneğin masaüstü olur, web olur.. Hangi alanda çalışacağınızı belirlemediğiniz için çok genel bir soru olmuş. Bir alan seçerseniz ona göre bir dil önerebilirim(veya birden çok.).

1. Başlangıç için en iyi dil diye bir şey yok.
  2. Dil ihtiyaca göre şekillenir, siz dile göre kodu yazmazsınız.
İstediğiniz alandan başlayın, Örneğin masaüstü olur, web olur. Hangi alanda çalışacağınızı belirlemediğiniz için çok genel bir soru olmuş. Bir alan seçerseniz ona göre bir dil önerebilirim(veya birden çok.).

Aslında kararsızım masaüstümü yoksa web mi seçmeliyim diye önü açık bir alan istiyorum

Merhaba. Hangi dil ile yazılıma başlamalıyım acaba? C# ile mi başlamalıyım yoksa web programlama mı? Ben daha çok bunu bir meslek haline getirmek istiyorum ancak kafam çok karışık web tarafı öğrenmesi daha zor ve karışık geliyor bana yapamayacakmışım gibi geliyor.

C# kullan bende C# biliyorum gayet kolay Visual Studio Code yapmanı öneririrm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında kararsızım masaüstümü yoksa web mi seçmeliyim diye önü açık bir alan istiyorum

Hocam şahsi kanatim gerçekten bir mühendis gibi program yazmak istiyorsanız belli düzeyde bilgisayar organizasyonuna, bilgisayarın nasıl çalıştığına hakim olmanız gerekli. Ek olarak C gibi daha düşük seviye bir dille başlamak sizin neyin niye olduğunu daha iyi anlamanızı sağlayacak ve ezbere iş yapmanızın da önüne geçmiş olacak ve Array nedir, Memory nasıl çalışır vs. gibi konular kafanızda çok daha net biçimde oturacaktır. Ancak bu şekilde bir çalışma uzun vadede ve sizin ilginiz ölçüsünde fayda sağlayacaktır. Eğer daha hızlı biçimde para kazanmak gibi bir hedefiniz varsa bence web programlamaya yönelebilirsiniz, hem çok daha basit hem çok daha insan diline yakın hem de çok daha yüksek seviye programlama dilleriyle icra edildiği ve şu an fazlasıyla revaçta olduğu için kurumsal bir iş bulmadan bile freelancer olarak iş imkanları kovalayabileceğiniz bir alan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı