Hangi yazılım diliyle başlamalıyım?

Kesinlikle katılıyorum,
ancak amacınız dil öğrenmek ise kesinlikle javascript ile başlamak mantıklıdır.
Javascript ile mobil uygulama(React Native ile),web sitesi(React,Vue ile),sunucu taraflı (Node.js ile) geliştirmek mümkün bir dil tüm platformlar.
Unity İle oyun bile geliştirmeniz mümkündür.

Ne işle uğraşacağına göre değişir. Tam olarak ne yapmak istediğini yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz

Driver yazmayı ve mobil oyun falan yapmayı düşünüyorum belki basit bir işletim sistemi tabii yapabileceğim bir şeyse.
İşin içine Driver vs girdiği zaman direkt kendinizi Assembly ve C/Cpp ile bulursunuz.
Mobil uygulama da ise Xamarin (C#), Kotlin, Java, Swing, Objective-C ile bulursunuz

Driver yazmayı ve mobil oyun falan yapmayı düşünüyorum belki basit bir işletim sistemi tabii yapabileceğim bir şeyse.
Öncelikle işletim sistemi olayı o kadar basit değil. İşletim sistemi için yazılmış sağlam kerneller dururken ve donanım üreticileri tarafından desteklenirken sizin yapacağınız sistemde o bile çalışmaz.

İşletim sisteminden kastın linux dağıtımıysa onun için Python ve C işini görür. Ancak teknik açıdan dağıtım yapmakta zor ciddi ekibin yoksa. Ha ama başka dağıtımdan çatallayarak yaparsın 2-3 kişilik bir ekiple.

Mobil oyun için ise JavaScript ve Java öneririm

Driver tarzı şeyler için C ve C++ öğreten kursu seçtim şimdi mobil taraf için kurs seçeceğim ama kararsız kaldım. Kursların içerikleri şu şekilde 1. HTML, Bootstrap, JavaScript, C#, Python, JAVA, Node JS, Flutter, Angular, React ve daha fazla dil 2. Kotlin&Java 3. Java 4.JavaScript hangisinin tercih etmeliyim? 1. veya 2. kursu düşünüyorum.

Son düzenleme:
C ve C++ ile driver yazabilirsiniz ama Driver yazmayı öğreten anlatan kurs bulabilir misiniz orasını bilemem. İnternetten alacağınız kurslarla Console hadi onun da üstü QT ile Form vs oluşturmaya kadar gösterirler. Kurslardan beklentinizi çok da yüksek tutmayın.

Bende onu düşünmüştüm ama bir şekilde öğrenmeye çalışırım. mobil taraf olarak söylediklerimden hangisini önerirsiniz ?

Bende kendim programlama dili biliyorum ve HTML ile başladım. Bence HTML ile başlayıp tabanı atmalısın ardından CSS sonra istediklerinle devam edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…