Hap yutamamak

Hapın geçişini kolaylaştırmak adına yutmaya çalışmadan önce biraz su içip boğazınızı kayganlaştırmayı deneyebilirsiniz. Muhtemelen deneyimsiz olmazından ötürü üzerinizde doğal bir gerginlik var lâkin pratik hale gelmeye başladığı zaman, aslında çok da bir anlamı olmadığını anlayacaksınız.

Çoğu kişi başlarda hap yutmakta zorluk çeker; yutabilmek için istemsizce dilinde bekletir, hap çözünene kadar dilinde dolandırır ve en nihayetinde umutsuzluğa düşer. İşin püf noktası hapa değil, suya odaklanmak ve suyu normal bir şekilde içmeye çalışmakta aslında. Bu şekilde yaparsanız bir süre sonra pratik hale gelecektir ve yarım parmak boyutundaki hapları bile rahatlıkla yutmaya başlayacaksınızdır.

Su ile birlikte hap da dolaylı yoldan boğazınızdan geçmiş oluyor en nihayetinde. :)
 
Hocam hapı dişlerinizin arasına koyun. Ağzınızın alabildiği kadar su dikerken hapı dişlerinizin arasından serbest bırakın. Ve suyu yutun. Hapta birlikte gider.
 
Hapı karıştırıp(eritip) içmek çok tehlikeli. Bazı hapların erimesi gereken yer özel olarak ayarlanıyor yani midede değil bağırsakta erimesi gerekiyor. Çoğu kişi ilacını 1 yudum su ile içer ancak bu da tehlikeli, en doğrusu 1 su bardağı su ile içmek. Bu arada bazı haplar meyve suyu ile de içilebilir(asitli içecekler hariç)..
 
Arkadaşlar ilk defa hap kullandım, fakat yutamadım çayın içine koydum karıştırdım ve içtim. Ağrım gitti, böyle yapmaya devam edersem sorun olur mu?
Hocam hap küçükse yoğurtun içine koyup bir kaşık yoğurtla yiyin. Öyle kolay yutarsınız.
 

Geri
Yukarı