Hapı aynı saatte yutmak önemli mi?

YigitXS

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sosyal anksiyete için zedprex şurubu kullanıyorum doktorum verdi üstünde her gün düzenli ve aynı saatlerde kullanınız yazıyor. Ben dün 22:20'de bugün 22:50'de içtim unuttum sonradan aklıma geldi çünkü bunun bir önemi var mı? Neden böyle yazıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal anksiyete için zedprex şurubu kullanıyorum doktorum verdi üstünde her gün düzenli ve aynı saatlerde kullanınız yazıyor. Ben dün 22:20'de bugün 22:50'de içtim unuttum sonradan aklıma geldi çünkü bunun bir önemi var mı? Neden böyle yazıyor?
Öncelikle 22 yaşında gözüküyorsun, bu kadar genç yaşta antidepresan ilaç kullanman gerçekten acı. Doktorlar ne yazık ki iyi niyetli değiller. Ne sorun olursa olsun antidepresan bağımlılık yapar, bırakması çok zordur ve kısa süreli kullanımda bile ruhsal ve sindirim sistemi hastalıkları oluşturur.

Soruna gelince:
İlaç denen kimyasalın kan dolaşımında belli bir kalma süresi var. Aslında yabancı madde olduğu için böbrekler üzerinden idrarla vücuttan uzaklaştırılır.
Aynı saatte aynı dozu tekrar almanı isterler ki, azalmaya başladığında tekrar vücudundaki doz yükselsin, amaçlanan işe yarasın diye.
Aynı saat derken 30 dk ya da 1 saat gecikebilir, bir şey olmaz.

Öncelikle 22 yaşında gözüküyorsun, bu kadar genç yaşta antidepresan ilaç kullanman gerçekten acı. Doktorlar ne yazık ki iyi niyetli değiller. ne sorun olursa olsun antidepresan bağımlılık yapar, bırakması çok zordur ve kısa süreli kullanımda bile ruhsal ve sindirim sistemi hastalıkları oluşturur.

Soruna gelince:
İlaç denen kimyasalın kan dolaşımında belli bir kalma süresi var. Aslında yabancı madde olduğu için böbrekler üzerinden idrarla vücuttan uzaklaştırılır.
Aynı saatte aynı dozu tekrar almanı isterler ki, azalmaya başladığında tekrar vücudundaki doz yükselsin, amaçlanan işe yarasın diye.
Aynı saat derken 30 dk ya da 1 saat gecikebilir, bir şey olmaz.

Yaşım 15 bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı