Hard disk bir günde bozulur mu?

EminPrime

Femtopat
Katılım
20 Ağustos 2021
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni aldığım HDD kurdum ilk gün her şey yolunda gidiyordu. Testlerde saglam cikti, sabahı hata vermeye basladi. PC'yi kastirmaya bazen görmeye bazen gormemeye basladi. İade mi etmem gerekiyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hard diskler hassas parçalardır. Takarken fazla sallamanız, Düşürmeniz veya sert çarpmanız gibi sebeplerle hasar görebilirler. Ayrıca HD Tune programı ile bad sector taraması yapabilirsiniz. Nasıl yapıldığı hakkında YouTube'dan bilgi edinebilirsiniz. Aldığınız diski internetten sipariş ettiyseniz kargo sırasında da hasar görmüş olabilir. Badsector taraması yapıp fazla vakit geçirmeden iade edebilirsiniz.
 
Ilk gun testlerde sorun yoktu.ama sabahı gün sorun cikmaya basladi.islem yapmaya calisinca kasıyor fln.bicimlendiremiyorum.en iyisi iade edeyim ssd alayim kafa rahat bence
 
Bence hard disk alabilirsiniz yine ama internetten sipariş etmek yerine bir mağazadan alın. Kargoda zarar görme ihtimali çok yüksek. Ama Windows kurup kullanacaksanız tabiki SSD daha iyi olacaktır.
 
Dostum dediğimiz programları indir de sorun olup olmadığını öğrenebilelim
Hd tune bile gorumuyor ki doğru dürüst suan.disk yonetiminde raw gözüküyor.bad sector hizli test yapip full kirmizi.islem yapmaya baslayinca tribe giriyor pc.pc bazen görüyor bazen görmüyor
 
İmkanınız varsa iade edip üzerine para ekleyip veya eklemeden daha az kapasiteli SSD almanızı tavsiye ederim. SSD'ler elektrik kesintilerine ve sarsmalara hard diskten daha dayanıklı ve kullanım hızı neredeyse 3-4 kat daha iyi durumda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı