Hard disk bozulunca ne yapılmalı?

GORKEMJEYJEY

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Havacılık ve Uçak Fotoğrafçılığı
1 ay önce aldığım 1TB hard diske oyunlarımı kurmuştum. O zamandan beri de bilgisayar belirsiz aralıklarda Kernel Power hatası bazen de mavi ekran verip kapanıyordu. Sebebini nihayet 2 ay sonucunda öğrendim bilgisayarımın hard diski bozukmuş. İade etme imkanım kalmadı bilgisayarımda diğer takılı olan depolama ise bozuk olan harddiskteki oyunlarımı yedekleyebileceğim kadar büyük değil. Tıkandım kaldım yardımınız lazım.

1 ay önce aldığım 1TB hard diske oyunlarımı kurmuştum. O zamandan beri de bilgisayar belirsiz aralıklarda Kernel Power hatası bazen de mavi ekran verip kapanıyordu. Sebebini nihayet 2 ay sonucunda öğrendim bilgisayarımın hard diski bozukmuş. İade etme imkanım kalmadı bilgisayarımda diğer takılı olan depolama ise bozuk olan harddiskteki oyunlarımı yedekleyebileceğim kadar büyük değil. Tıkandım kaldım yardımınız lazım.

İade değil değişime gönderebilirsin.
1 ay içerisinde bozulduğuna dair güzel bir açıklama metni ile değişim talebinde bulunabilirsiniz.
Garanti kapsamında çünkü.

1.hard disk sağlığı %0-sa büyük ihtimal bozulmuştur. Sen iade yerine değişim talebini gönderek hard diskini değiştirebilirsin.

2.çalışın ki, orijinal hard disk(HDD)alın ki, hem bozulma ihtimalı %0 olsun hem de rahat kullanabilirsin diye orijinal hard disk alınmalı. En önemlisi hard diskinin sağlığı %100 sağlık olmalıdır ki, rahat kullanabilirsin.
Bende bilgisayar var başkası bilgisayar iş yerimde olmuştu ben hard diske baktım %0 sağlık bu ne ya sebebini açıkladık ki, hard disk sahtemiş diye yeni hard disk verdik Windows 7 kurup günlük işlerini halletsin(kendisi öyle istedi yoksa SSD takardım).

Teşekkür ederim fakat dediğim gibi o harddiskin içindeki dosyaları nereye yedekleyebilirim birkaç önemli kaybolabilecek oyun dosyaları var.

Teşekkür ederim fakat dediğim gibi o hard diskin içindeki dosyaları nereye yedekleyebilirim birkaç önemli kaybolabilecek oyun dosyaları var.

Arkadaşın var mı? Tanıdığın arkadaşın varsa ondan SSD veya hard disk geçici olarak isteyin eski hard diskden SSD'ye veya arkadaşının hard diskinde olan oyunları kopyala yeni aldığın hard diskini arkadaşından aldığın hard diskinde yeni aldığın hard diske geri yükle yani arkadaşından aldığın hard diskini ve yedeklendiğin hard diskini yeni hard diske klonla yani kopyala yapıştır.
Flash USB olabilir tabii ki de ancak hard disk flash diskden iyi olduğunu söylüyorlar.

Diskin satıcı firmasıyla anlaştım değişim yapacaklar içini boşaltmama gerek var mı?

Her ihtimale karşı yaparsan senin daha iyi olur.

Adamlar özür olarak hatalı HDD'yi geri alamayacaklarını hatalı diski tamir ettirip kullanabileceğimi onun yerine Seagate'in 1 TB muadili diskini göndereceklerini söylediler, herkese yardımcı olduğu için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı