Hard diski bozuk bilgisayara Linux nasıl kurulur?

Makaleler
4
Yer
Gelsenkirchen/Deutschland
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 1200AF 4.0GHz
Asrock B450M-HDV R4.0
16GB 3200MHZ
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
GİGABYTE 120GB SATA3
SAMSUNG 256GB M.2
HİTACHİ 580GB HDD
500W 80+
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Linux ISO dosyası indiriyorum, format ISO dosyası ile atılıyor diye biliyorum, telefondan dönüştürücü ile USB 4 GB Kingston belleğime atacağım. Peki ondan sonra ne yapacağım, BIOS sürümü 207.

Arkadaşlar Linux ISO dosyası indiriyorum, format ISO dosyası ile atılıyor diye biliyorum, telefondan dönüştürücü ile USB 4 GB Kingston belleğime atacağım. Peki ondan sonra ne yapacağım, BIOS sürümü 207.

En kalitelisi bir bilgisayar bulup, Rufus yazılımı ile USB Belleğe yazdırmak olacaktır.

HDD bozuk ise niye kuruyorsun? Önce HDD yi normal format ekranından sıfırlayıp biçimlendir. Sonra ikincil disk olarak herhangi bir sisteme ekleyip HDTune ile Bad-sector taraması yap. Hasarlı kısımlar varsa hiç girişme o işe iflah olmaz o HDD. Düzeltirsin, kapatırsın o kısımları bir müddet sonra aılıyor tekrar bizzat denedim. Önce bu dediğimi bir yap sonradan veri kaybı yaşayıp başın ağrımasın.

Benim de başıma geldiği için size çözüm önereyim.
Önce diski üç bölüme biçimlendir, bölümlere sırayla kurulum yap, hangisinde sorun çıkmıyorsa o bölüm sağlam demektir.
Kurulum için canlı oturuma geçiyorsun ve kurulum simgesine tıkladığında o seni yönlendirir.

Benim de başıma geldiği için size çözüm önereyim.
Önce diski üç bölüme biçimlendir, bölümlere sırayla kurulum yap, hangisinde sorun çıkmıyorsa o bölüm sağlam demektir.
Kurulum için canlı oturuma geçiyorsun ve kurulum simgesine tıkladığında o seni yönlendirir.

Nasıl yapılacağını bilmiyorum, bir videosu var mı? PC açılmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı