Harddisk Normalden Daha Yavaş

OlympoSs

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler iyi forumlar öncelikle,
Harddiskimde bir süredir yavaşlık var. Hatta şöyle anlatayım, diskin içine girdiğimde dosyalar bir süredir geç geliyor, biçimlendirme yaptım. Dosya atarken çok aşırı yavaş ve dosya alırken de aşırı yavaş. İçinden bir program vs. açtığımda bile neredeyse 5 dakika sonra açılıyor ve donuyor sürekli. HD Tune error scan bölümü bu şekilde. Biçimlendirdim ancak sorun aynı. Ne yapmam gerekiyor?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ömrünü tamamlamış artık. Yeni bir disk almalısınız, başka bir çözüm yolu yok.

O gördüğün her bir kırmızı nokta, HD üzerinde ki disk bloğunun artık işlev görmeyeceğini belirtiyor. Önemli fotoğrafların, belgelerin varsa bir bulut sunucuya yükleme yap. Yeni bir HDD veyahut SSD bütçene hangisi uygunsa al. Bu disk çok uzun dayanmaz artık çalışmaz hale gelecek. Öncelikle senin için önemli olan bilgileri kurtar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir program çalıştırdığında 5 dakika sonra açılıyor ve donuyorsa sürekli "Bad sector'ler" oluşmuştur. Onları kapatan yazılım var mı bilmiyorum hiç uğraşmadım, yerinde olsam WD Blue 2TB bir HDD alırdım. Cihazın laptop ise WD Blue 2TB şu linkten alabilirsin. Fiyatı da çok uygun zira. Bildiğim en düşük dB ve güç tüketimiyle çalışan mekanik disktir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı