Harici Diski SSD olarak kullanma

visual26

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2014
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başka forumlarda yazdım cahiller güldüler fakat burada biraz da olsa halimden anlanacağı kanısındayım. SSD ler usb bellek teknolojisiyle çalştıklarına göre taşınabilir disk te usb bellek teknolojisiyle çalıştığına göre windowsu taşınabilir diske kursak ve bundan boot etsek ssd performansına yakın sonuç alabilir miyim ama harici mekanik disk değil ,usb belllek tarzında çalışan harici disk neden böyle sorduğum ise bu diskler ssd den kat kat ucuz.
 
Birincisi, o şekilde kurulum yapmak hiç kolay bir iş değil. İkincisi, USB belleğin hızı ve kapasitesi SSD kadar olmaz. Üçüncüsü, diyelim bu kurulumu yaptın, her türlü USB'nin hız sınırlarına takılacaksın. O iş yaş yani.
 
Harici diskten kastınız depolama amacıyla olan, 1-2-3TB lık taşınabilir diskler ise onlarda mekanik disk olarak biliyorum.
Sizin dediğiniz gibi olsun diyelim, bir sddyi harici olarak usbden çalıştırmak gene hızını frenleyecektir.
 
Taşınabilir disk = Sabit disk (Hdd) . Şimdi senin dediğini biraz daha açarsak. Taşınabilir disk alsak ssd performansına yetişir mi ? Cevabı hayır. Hdd'de mekanik parçalar var. Ssd de ise herşey elektronik. O yüzden Ssd, Hdd'yi geçiyor. Sen 10000 rpm bir hdd alsan Ssd'yi gene geçemez. Usb'den hdd'yi çalıştırınca hem hız limiti var, hem de Sata kadar güç vermiyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı