Harici diskim çalışmıyor

Nerede D gözüküyor ? Restorer Ultimate ile diski taradın mı ?

Hocam daha hiçbirşeyi taramadım. Hariciyi takınca mavi yanıp sönüyor, sağ altta usb güvenliği çalışıyor yazıyor yani birşeyler var öyle tam bozulmuş gibi değil. Ama Bilgisayarımdan E:\ ye tıklayınca bilgisayar çakkadanak donuyor. Öylece kalıyor. 5-6 dk sonra tüm pc donuyor ve onu çıkarmadan yada görev yöneticisinden explorer.exe yi kapatmadan da çözülemiyor sorun.

Bu işlerden anlayan bir arkadaşım cmd ye chkdsk komudunu yazdı ve pc yi hiç elleme dedi. Yaklaşık 11 saattir tarama yapıyor daha %2 de ve hareket etmiyor hala. En son bi dosya okunamıyor dedi ve böyle kaldı. Buyrun bir de ss atayım :
Adsız.png

Yok mu yardım edecek biri ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son durum nedir? Tarama bitti mi?

Hocam son durum attığım gibiydi. Onu verdikten sonra tarama devam etmedi. Etmesinde zaten. 11 saatte 82548 sadece 82570 e kadar artıyorsa 3 hafta da anca biter bu tarama.
Aklımda şu an sadece şu anlattığınız format olayı var. Onuda yapmak istemiyorum riskli çünkü. Makinanın içinde duruyor şuan bilgiler. Format atarsam gidecek hepsi.

Ek olarak format atmak için önce bilgisayarın bi görmesi - tanıması lazım makinayı. Bilgisayar görmüyor bile. Hani bi e:\ olarak görüyor ama tıkladın mı kesinlikle açılmıyor. Mesela benim haricinin adı Berk Depo. Normalde E:\Berk Depo olarak gözükmesi lazım. Böyle gözükürse şak diye sağ tık format at yapacam ama yapamıyorum. Çünkü sadece E:\ olarak gözüküyor ve tanımıyor.

Linux tabanında başlat bilgisayarı. Ordan harici harddiskini tak ve mount et hepsini bak bakalım açılıyor mu.

Hocam o kadar anlamıyorum bilgisayardan. Mount etmek nedir linux tabanı nedir nasıl başlatılır felan tam bilmiyorum. Biraz daha açıklayıcı anlatırsan memnun olurum

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı