Harici HDD dosya yavaş kopyalıyor

alperdrms

Hectopat
Katılım
21 Şubat 2018
Mesajlar
79
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dijital baskı operatörü
HDD'de 5-6 aydan beri var olan bir sıkıntıyla yüz yüzeyim. Artık çok canımı sıkıyor. Herhangi bir dosya atmaya çalıştığımda 500 KB/sn, 2 MB/sn olarak kopyalıyor. Bazen 0 bayt yazıyor bir dakika sonra tekrar 2 MB'a çıkıyor. Nedenini bilmiyorum, bilgisayarımda bir problem yok. Ama kopyalama yaparken fark ettiğim bir şey var, 0 bayta düştüğünde HDD'nin içindeki CD gibi olan şey dönmüyor yani hareket eden bir şey yok içinde. Buna ne yapabilirim? Verbatim marka bir HDD. USB 3.0'ın yeni popüler olduğu zamanlarda almıştım.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İndirip sonuçları paylaşırım birazdan.
Dostum test yaptım ama doğrumu yaptım bilmiyorum. Direk açılan ekranda start dedim ve bittiğinde sonuç bu
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    52,3 KB · Görüntüleme: 503
Bildiğim kadarıyla hdd'ler bir noktadan bozulmaya başladıkları zaman o bozukluk hdd çalıştıkça diğer disk kısımlarında'da dağılıyor. Aynı zamanda hdd çalışırken hdd'yi çok fazla hareket ettirmişsen bu da yavaş yavaş bozulmasına yol açmış olabilir. Bu yollarında çıkacağı tek bir yön var. Performans düşüklüğü.
 
Merhaba dostum gece bütün yedeklerimi alıp sabah hdd yi formatladım fakat 3 saat geçti böyle kaldı iptal etsem sorun oluşturur mu ? Çünkü HDD Bayağı ısınmış.
Benim hatam belirtmedim hangisi diye. Sağlık testi de yapabilir misiniz?
Sağlık testini akşam denediğimde sürekli 05:00 dan geriye sayıyor. 00:00 a geldiğinde tekrardan 05:00'a çıkıyor du.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    21,9 KB · Görüntüleme: 464
Son düzenleme:
Bende de buna benzer bir durum var. m2 SSD de duran bazı dosyaları HDD ye atayım dedim başta 50mb atıyor saniyede sonra yavaşça 0 a düşüyor. Durdurup tekrar başlatıyom gene aynısı oluyor. Depo olarak kullanıyorum zaten de sizce ömrü dolmak üzere mi? Bazende HDD den dosya çalıştırınca gezgin çalışmayı durduruyordu (PC yeni HDD eski 2002/3 üretimi ama 13 yıldır kullanılıyor depo olarak dursun dedim)
 
Kardeşim 13 yıl nedir 5 yıldan sonra harddisk sapıtmaya başlar zaten. Sen ondaki dosyaları görebildiğine 1000 şükret :)
 

Geri
Yukarı